دوشنبه ۳ مهر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۹
واسعی از برخورد ائمه(ع) با ناهنجاری‌های اجتماعی می‌نویسد

سیدعلیرضا واسعی، کتابی با عنوان «راهبردهای ائمه(ع) در مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی» را در دست تالیف دارد. وی در این اثر به مقابله با برخی ناهنجاری‌هایی می‌پردازد که در جوامع اسلامی یا به نام اسلام صورت می‌گیرد.-

دکتر واسعی، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، یافتن الگوهایی برای تعاملات صحیح و متناسب با اصول اسلامی را مهم‌ترین انگیزه تالیف کتابش دانست و توضیح داد: از آنجایی که جامعه ما جامعه‌ای اسلامی است و دغدغه رفتار و کنش بر اساس الگوهای اسلامی را دارد، معتقدم این الگوها باید از سیره و سنت پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار(ع) اتخاذ شوند.

دانشیار دانشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: از این رو تصمیم گرفتم این کتاب را برای کاوش در سیره معصومین در راستای دستیابی به چگونگی تعامل آن‌ها با سایر افراد جامعه به‌ویژه نحوه برخوردشان با ناهنجاری‌های اجتماعی تدوین کنم.

دکترای تاریخ و سیره در پاسخ به این سوال که «ممکن است برخی از رفتارها که در زمانی هنجارند در دوره دیگری ناهنجاری به‌شمار آیند یا برعکس، چنین رفتارهایی را در اثر خود چگونه طبقه‌بندی و بررسی خواهید کرد؟» گفت:‌ در تالیف کتاب «راهبردهای ائمه در مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی» ناهنجاری‌ها را در چند حوزه مورد توجه قرار دادم با این رویکرد که آیا هنجارها ثابت‌اند یا ممکن است در زمان‌های مختلف تغییر کنند؟ در تبعیت از این پرسش هنجارها را به آن دسته از اصول و قواعد یا ارزش‌های اخلاقی که از ثبات برخوردارند و با انسانیت انسان گره می‌خورند و با تغییرات زمانه تغییر نمی‌کنند‌، طبقه‌بندی و ارزیابی کردم.

رییس دبیرخانه هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی با بیان این که در کتابش هنجارها را در حوزه‌های فکری، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تقسیم‌بندی کرده است و نوع برخورد ائمه را با ناهنجاری‌ها منعکس خواهد کرد، گفت: متاسفانه در جامعه کنونی ما رفتارهایی بروز می‌کنند که مهر و تایید اسلامی بر آن می‌خورد در حالی‌که با مراجعه به سنت‌های دینی‌مان این رفتارها و کنشگری‌ها را چندان نمی‌توانیم متناسب با رفتارهای اسلامی ببینیم. این رفتارها تبعاتی را در حوزه‌های مختلف حیات اجتماعی ایجاد کرده‌اند، برای اصلاح این رفتارها کتاب حاضر را در دست تالیف دارم تا الگوی درستی از سیره و سنت نبوی در مواجهه با این ناهنجاری‌ها ارایه دهم.

واسعی، دانشگاهیان و حوزویان را مخاطبان اصلی این کتاب معرفی کرد و درباره پیشینه این دسته از تحقیقات گفت: کمابیش کتاب‌هایی وجود دارند که به سیره ائمه یا روش‌های تربیتی آن‌ها پرداخته‌اند اما اثری که به شکل مستقل راهکارهای ائمه را در مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی بررسی کند، نیافتم.

این محقق حوزه فقه و اصول، الهیات و معارف اسلامی با اشاره به این که بخش اعظم کتاب «راهبردهای ائمه(ع) در مواجهه با ناهنجاری‌های اجتماعی» را تالیف کرده است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌کنم متن آن را تا پایان سال جاری به پایان برسانم. قرار است این کتاب را انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها