سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۲
پژوهشگران برای نشر آثار مرتبط با جنگ نرم بیشتر بکوشند

مدیر آموزش و پژوهش معاونت رسانه مجازی سازمان صدا و سیما در نشست نقد و بررسی کتاب «اصول و مبانی جنگ نرم» گفت: در جوامع امروزی نیاز اساسی به نشر آثاری مرتبط با حوزه‌های جنگ نرم احساس می‌شود و این امر همت و جدیت هر چه بیشتر اهالی کتاب و پژوهشگران را می‌طلبد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست نقد و بررسی کتاب «اصول و مبانی جنگ نرم» عصر دیروز (3 مهرماه) در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد و دکتر علی‌محمد نایینی، مولف کتاب، دکتر علی‌محمد اسماعیلی، مدیر آموزش و پژوهش معاونت رسانه مجازی سازمان صدا و سیما و دکتر حجت‌الله ایزدی، عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) در این باره سخن گفتند.

اسماعیلی به تألیف کتاب اشاره کرد و گفت: این اثر یکی از فاخرترین تالیف‌ها در حوزه جنگ نرم است که با توجه به مطالب آن می‌تواند به عنوان یک مرجع در حوزه‌های درسی دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: ایجاد تفرقه از اهداف اصلی جنگ نرم است که در سال‌های اخیر شاهد این امر بوده‌ایم که چگونه دشمنان با استفاده از شیوه‌های جنگ نرم میان اقشار مختلف جامعه فاصله ایجاد کرده‌اند. 

نایینی، مولف کتاب «اصول و مبانی جنگ نرم» در ابتدا با اشاره به این مطلب که امروزه تئوری مقابله با یک نظام سیاسی با استفاده از شیوه‌های جنگ نرم صورت می‌گیرد، گفت: تالیف این کتاب در چارچوب رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر راه‌های مقابله با جنگ نرم و نیز نیاز کشور در امر شناسایی و شناخت مبانی و اصول مرتبط با جنگ نرم صورت گرفته است. 

وی افزود: در تالیف و نشر این کتاب تلاش شده است تا کارها و اقدامات فکری و عملی دشمن و همچنین اسناد و اطلاعات موجود در حوزه جنگ نرم به صورت کاربردی در مدل‌هایی مطرح شود که این امر به تفهیم مفهوم و ماهیت جنگ نرم و شناساندن آن به مخاطبان کمک می‌کند.
 
مولف کتاب در ادامه سخنانش گفت: برای توسعه دانش مربوط به جنگ نرم و شناخت راه‌های مقابله با آن باید کارهای بسیاری در امر پژوهش و انتقال مفاهیم صورت گیرد که با توجه به اهمیت این حوزه در دو دهه اخیر تعداد آثار بسیار محدود بوده‌اند.

وی به فصل‌های کتاب نیز اشاره کرد و افزود: این کتاب دارای پنج فصل اصلی و بیست‌وچهار بخش است که به مسایلی همچون «بررسی الگو و مدل‌های جنگ نرم»،«بررسی ابزارها و روش‌های جنگ نرم»، «نقش و کاربرد رسانه‌ها به ویژه فضای مجازی به عنوان یک ابزار به‌روز و کارآمد» و  «قواعد و اصول مقابله با جنگ نرم» اشاره می‌شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که تعداد آثار در حوزه جنگ نرم کافی نیست، گفت: با توجه به ضرورت شناخت و مقابله با جنگ نرم و اهمیت برخورد با آن در دو دهه اخیر، تعداد آثار تالیف شده نتوانسته است جوابگوی نیاز جامعه باشد. 

همچنین در پایان این نشست ایزدی به ایراد سخنرانی پرداخت و اشاره کرد: می‌توان از کتاب «مبانی و اصول جنگ نرم» به عنوان یک دایره‌المعارف یاد کرد که با توجه به جامعیت گفتار و نیز ارایه مطالب کارآمد در حوزه جنگ نرم در تبیین و ماهیت جنگ نرم نقش بسزایی خواهد داشت. 

وی افزود: اگر در این حوزه اقدامات مفید و موثری صورت نگیرد خسارت‌ها و مشکلات بسیاری رخ خواهد داد که جبران آن به سختی صورت می‌گیرد.
 
کتاب «اصول و مبانی جنگ نرم» نوشته علی‌محمد نایینی در 550 صفحه با شمارگان دو هزار و 200 نسخه و بهای هفده هزار و 500 تومان از سوی انتشارات ساقی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها