سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۰
مقانلو: نمی‌توان «در» دنیای فانتزی زندگی کرد اما «با» آن چرا

برگزیدگان ششمین جشنواره هنر و ادبیات گمانه زن، عصر دیروز در تالار ایوان شمس معرفی شده و جوایز خود را دریافت کردند. شیوا مقانلو، مترجمی که برای اهدای جوایز این جشنواره دعوت شده بود در آیین پایانی این رویداد فرهنگی گفت: خوشحالم که مترجم‌هایی داریم که ما را با جهان‌های دیگر آشنا می‌کنند که اگرچه نمی‌توان در این جهان‌ها زندگی کرد ولی می‌توان با آن‌ها زندگی کرد.-

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم قدردانی از برگزیدگان ششمین جایزه هنر و ادبیات گمانه زن، عصر دیروز دوشنبه 3 شهریور با حضور اهالی قلم و هنر در تالار ایوان شمس برگزار شد.
 
فرهاد آذرنوا، شهرام اقبال‌زاده، سیامک انصاری، مهدی بنوازی، احسان رضایی، حبیب رضایی، امیر سپهرام، آرمان سلاح ورزی، فرزاد فربد و گیتا گرکانی داوران این دوره از این جایزه بودند که در آن داستان، مترجم، نویسنده و مروج برگزیده انتخاب شدند.
 
در بخش نخست اهدای جوایز شیوا مقانلو که برای اهدای جایزه برگزیده بخش ترجمه روی صحنه آمده بود گفت: برای خود من اگر تعریفی از ژانر فانتزی وجود داشته باشد ادبیات یا ژانری است که به جهان‌های دیگر می‌پردازد.
 
وی ادامه داد: خوشحالم که مترجم‌هایی داریم که ما را با جهان‌های دیگر آشنا می‌کنند که اگرچه نمی‌توان در این جهان‌ها زندگی کرد ولی می‌توان با آنها زندگی کرد.
 
مقانلو بعد از این سخنان لوح یادبود مترجم برگزیده‌ سال را به نماینده علی‌اصغر بهرامی که به دلیل کسالت نتوانسته بود در سالن حضور پیدا کند اهدا کرد.
 
پس از اهدای لوح یادبود مترجم برگزیده سال حمیدرضا صدر نویسنده و محقق و یکی از سخنرانان مراسم روی صحنه آمد و ‌گفت: آدم‌ها در برابر هر پدیده جدیدی مقاومت نشان می‌دهند، حتی می‌توان گفت که در برابر آدم‌های جدید هم موضع می‌گیرند. 
 
وی افزود: چهار سال است که در حال ترجمه کتابی با نام «استعمار و شکوفایی سای فای» هستم. حرفی که نویسنده این کتاب دارد این است که قرن نوزدهم موجب توسعه استعمار شد ولی از طرفی باعث پیشرفت داستان‌های ساینتیک و سای‌فای هم شد. سال‌های 1870 تا پیش از جنگ جهانی اول، اهمیت زیادی برای حوزه ادبیات سای‌فای دارد که یکی از ماهیت‌هایش انسان و موجود برتر است. 
 
صدر ادامه داد: ما به سای‌فای خیلی تکنولوژیکی نگاه می‌کنیم، ولی این ژانر از نظر جامعه‌شناسی می‌تواند جالب باشد و جای مطالعه زیادی دارد.
 
پس از سخنان حمیدرضا صدر از مجله شگفت‌زار به عنوان مروج برگزیده سال قدردانی شد که شیرین سادات صفوی سردبیر این نشریه اینترنتی برای دریافت جایزه به روی سن آمد. 

وی در معرفی این نشریه اینترنتی گفت: شگفت‌زار یک مجله اینترنتی است که به دنبال آشنا کردن مخاطب غیرفارسی زبان با ژانر علمی تخیلی ایران است و در مدت سه سال تا به حال 21 شماره از آن منتشر شده است.
 
سادات صفوی ادامه داد: انتشار چنین نشریه‌ای کار سختی است با این حال تا به حال پیشرفت خوبی داشته‌ایم و به دنبال گسترش کار هستیم.
 
در ادامه برنامه مجید دهقان جایزه فرزانه پیشرو، برگزیده بخش جنبی جشنواره را اهدا کرد و گفت: از اعضای دبیرخانه جشنواره که خودشان با وجودی که شرکت کننده بودند زمانی که داوری آثار به آن‌ها سپرده شد داستان خوب خودشان را از مسابقه بیرون کشیدند تا برای آماده کردن نویسنده‌های آینده این ژانر تلاش کنند تشکر می‌کنم.
 
در بخش دیگری از این مراسم شهرام اقبال‌زاده روی صحنه آمد و لوح تقدیر ناشر برگزیده‌ سال را به نماینده نشر قطره اهدا کرد و از بهزاد قدیمی تشکر ویژه به عمل آمد.
 
در بخش پایانی این مراسم وحید نیکخواه آزاد که برای اهدای جایزه نویسنده برگزیده روی سن آمده بود گفت: در این ژانر کلی کتاب ترجمه شده داریم اما بحث به تالیف که می‌رسد این کار بیشتر در فضای مجازی انجام می‌شود، امیدوارم در سال‌های آینده شاهد تالیف کتاب‌های بیشتری در این ژانر باشیم.
 
محسن امیری نویسنده برگزیده مسابقه داستان نویسی گمانه زن برای داستان «شغل مقدس خانوادگی» نیز پس از دریافت جایزه‌اش گفت: نبرد کلیشه‌ای میان خیر و شر عامل پیش‌برنده و اصلی داستان های علمی تخیلی است، انگیزش اصلی ایجاد این گونه آثار ایجاد سرگرمی و پرداختن به مفاهیم کلی است.
 
وی ادامه داد: فانتزی توانایی‌های فراوانی دارد که می‌تواند فراتر از این باشد، فانتزی می‌تواند دریچه جدیدی برای نشان دادن روح و روان بشر شود.
 
جایزه‌ هنر و ادبیات گمانه‌زن جایزه‌ای ادبی است که سالانه به فعالان عرصه هنر و ادبیات گمانه زن (علمی تخیلی، فانتزی و وحشت) در ایران داده می‌شود. در ششمین دوره این مسابقه‌ی داستان نویسی در مجموع 163 داستان از 102 نویسنده به دبیرخانه جایزه رسید که از این میان سه داستان به دلیل نقص اطلاعات خواسته شده و 59 داستان به دلیل عدم همخوانی با بخشی از شرایط اعلام شده از روند داوری کنار گذاشته شدند.
  
کمیته بررسی و انتخاب داستان‌ها از این میان 16 عنوان را شایسته راه یافتن به داوری نهایی دانست و به دبیرخانه جایزه معرفی کرد و در نهایت از میان 12 داستان داوری نهایی صورت گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها