قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در آیین رونمایی از سه عنوان کتاب گفت: تاكنون در كشورمان 10هزار عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است كه هر سال 800 عنوان به آنها اضافه ميشود. اين آمار خوبي در 33 سال اخير است. از اين تعداد 10 درصد آثار به بنياد شهيد مربوط ميشود و در اين بنياد كميسيوني براي اين امر در نظر گرفته شده است.-
فرزند شهيد حجتالاسلام والمسلمين محمد مصطفوي كرماني نويسنده كتاب «دعا، عامل پيشرفت يا ركود» در اين آيين با اشاره به روايتي از پيامبر اكرم(ص) مبني بر اينكه «بهترين مرگها شهادت است» گفت: در روايت ديگري آمده است «مُركبي كه عالم با آن مينگارد، از خون شهيد ارزشمندتر است.» و اين نكته ميتواند نشانگر ارزشمندي يك عالم شهيد باشد زيرا عالم از كيان اعتقادات مسلمانان دفاع و جانش را در راه اعتقاداتش فدا ميكند.
«مهدي مصطفوي كرماني» در ادامه بهترين پاسداشت از مقام يك شهيد عالم را انتشار كتابهاي او دانست و گفت: از افرادي كه در انتشار کتاب «دعا، عامل پيشرفت يا ركود» دست داشتهاند و اين اثر را پس از 40 سال دوباره منتشر كردند، سپاسگزارم زيرا آنان با اين اقدام ياد اين شهيد را دوباره زنده كردند.
وي سپس به پيشينه انتشار اين اثر در سالهاي پيش از وقوع انقلاب اشاره كرد و افزود: شهيد مصطفوي به دليل مشغله فراوان نتوانست اين نوشتار را مورد بازنگري قرار دهد اما موضوعهايي كه در اين كتاب مطرح شدهاند موضوعهايي نيستند كه شامل مرور زمان شوند و اين كتاب براي آيندگان نيز مفيد خواهد بود.
فرزند شهيد حجتالاسلام والمسلمين محمد مصطفوي كرماني بابيان اينكه عنوان كتاب «دعا، عامل پيشرفت يا ركود» بيانگر سير و جهتگيري كتاب است، گفت: نويسنده كتاب بسيار عامل به دستورات ياد شده در كتابش بود و عمرش سرشار از دعا و نيايش بود. ذكر اين نكته نه به دليل وابستگي نسبي من با اين شهيد كه به اذعان دوستانش است که او خود را ملزم به دعا خواندن ميكرد.
وي افزود: مخاطب ميتواند اطمينان داشته باشد كه نويسندهاي اين كتاب را به نگارش درآورده كه خود را ملزم به دعا و نيايش ميدانسته است. اين كتاب در چاپ نخست خود با تقريظ شهيد محمد مفتح منتشر شده است و در چاپ پس از انقلاب «مهندس زريبافان» بر اين نوشتار يادداشت نوشتهاند.
نويسنده كتاب «فرهنگ داستان نویسان دفاع مقدس» نيز در ادامه مراسم با اشاره به زمينههاي تاليف اين كتاب گفت: اين اثر در هزار و 23 صفحه به معرفي احوال و آثار 202 نفر از داستاننويسان دفاع مقدس ميپردازد و گونههاي مختلف داستاني از داستان كوتاه، داستان بلند، رمان و زندگينامه داستاني را در بر ميگيرد.
دكتر مهدي خادمي كولايي درباره ويژگيهاي اين اثر افزود: در شناساندن هر نويسنده پنج مولفه «آثار قلمي نويسنده»، «آثار داستاني نويسنده»، «آثار داستاني حوزه دفاع مقدس نويسنده در ژانرهاي گوناگون» و «نقدها، ارايه آن اثر در آيين هاي گوناگون و ارايه آن در نشريات مختلف» مورد توجه بوده است.
وي با بيان اينكه اين فرهنگ به زندگي چهار شهيد داستان نويس حوزه دفاع مقدس (شهيدان عباس بروغني، عليرضا شاهي، شهيد حبيب غنيپور و يوسف ملك شامران) به صورت ويژه پرداخته است، گفت: نام ده نفر از جانبازان و بيش از سينفر از دلاوراني كه عرصههاي خون و خطر را تجربه كردهاند در اين فرهنگ ميدرخشد.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران آخرين سخنران اين نشست بود كه در سخناني به اهداف انتشار آثار شهيدان از سوي بنياد شهيد و امور ايثارگران پرداخت و افزود: با توجه به وقوع رويدادهاي اخير در جهان اسلام و بيداري اسلامي، ضرورت نشر فرهنگ دفاع مقدس در جامعه بيشتر احساس ميشود.
سردار محسن انصاری افزود: دفاع مقدس ذخيره بسيار ارزشمندي است كه يكي از راههاي انتقال آن كتاب و قلم است كه قرآن كريم به قلم و آن چه مينويسيم قسم ياد كرده است بنابراين خداي متعال خود بر اهميت اين دو موضوع و حياتبخشي آنها تاكيد دارد. در طول تاريخ هم رهبران بسياري از نهضتهاي بزرگ، اهالي قلم و كتاب بودند و در كشورمان مراجع و حوزههاي علميه همواره در اين مسير پيشگام بودهاند.
وي سپس به بيان آماري از كتابهاي منتشر شده حوزه دفاع مقدس پرداخت و گفت: تاكنون در كشورمان 10هزار عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر شده است كه هر سال 800 عنوان به آنها اضافه ميشود. اين آمار خوبي در 33 سال اخير است. از اين تعداد 10 درصد آثار به بنياد شهيد مربوط ميشود و در اين بنياد كميسيوني براي اين امر در نظر گرفته شده است. از اين 10 درصد 31 عنوان كتاب تاكنون به پنج زبان تركي اسلامبولي، فرانسه، انگليسي، عربي و اردو ترجمه شدهاند كه بيانگر اهتمام بنياد شهيد در نشر ارزشهاي دفاع مقدس در سطوح بينالمللي است.
سردار انصاری سپس با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر ترويج فرهنگ كتابخواني گفت: بارها تجديد چاپ شدن كتاب «مفاتيحالحياة» نوشته آيتالله جوادي آملي نشانگر استقبال مردم از كتابخواني است اما تاكنون بيشتر در زمينه ترويج كتاب تلاش شده است. بايد كوشيد بيش از كتاب، به ترويج فرهنگ كتابخواني بپردازيم و تنها قفسهها را با كتابها پر نكنيم.
وي درباره ضرورت پرداختن به ثبت وصاياي شهيدان افزود: وصيتنامهها آثار گرانبهاي شهيدان هستند كه قرار است 500 جلد از اين گونه آثار تا سالهاي آينده منتشر شوند. تاكنون هفت جلد از اين 500 جلد را منتشر كردهايم و 53 جلد در مراحل انتشار قرار دارند. اين آثار به استانهاي اردبيل، سيستان و بلوچستان، ايلام و اصفهان مربوط ميشوند و وصيتنامه شهيدان اصفهان به تنهايي شامل 14 جلد ميشود.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: به يقين اين آثار در تاريخ خواهند ماند و ما در پي ثبت بينالمللي اين آثار هستيم و اين آثار را با كيفيت مطلوب منتشر ميكنيم تا ماندگار باشند.
سردار انصاری از اقدام آموزش و پرورش در ثبت داستان «درياقلي» در كتابهاي سال ششم دبستان تقدير كرد و اضافه کرد: در فاز دوم جمعآوري استناد مكتوب شهيدان تاكنون 280 هزار سند جمعآوري شده است كه قرار است در دسترس كاربران اينترنتي قرار گيرد.
وي از صادر شدن ابلاغيه نگارش تاريخ شفاهي ايثارگران پيش از هفته دفاع مقدس خبر داد و گفت: اميدواريم ثبت تاريخ شفاهي را هم بتوانيم بهزودي به پايان ببريم.
در پايان از سه اثر«فرهنگ داستان نویسان دفاع مقدس» و جلدهای دوم و سوم «وصیتنامه کامل شهدای استان سمنان» و «دعا، عامل پيشرفت يا ركود» با حضور «مهندس مسعود زریبافان» رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران، سردار محسن انصاری، قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران، مهدي خادمي كولايي نويسنده فرهنگ داستان نويسان دفاع مقدس، دكتر منوچهر اكبري، تدوینکننده جلدهای دوم و سوم وصيتنامه كامل شهدا و «مهدي مصطفوي كرماني» فرزند شهيد حجتالاسلام والمسلمين محمد مصطفوي كرماني نويسنده كتاب «دعا، عامل پيشرفت يا ركود» رونمايي شد.
نظر شما