سه‌شنبه ۴ مهر ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۰
اسماعیلی: اسلام پرچمدار کتاب و کتابخوانی است

آیین پایانی و اهدای جوایز بیست‌و‌یکمین جایزه کتاب فصل امروز(4 مهر) در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد. علی اسماعیلی، سرپرست امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان این‌که کتاب خوراک معنوی جامعه است،از اسلام به عنوان پرچمدار کتاب و کتابخوانی یاد کرد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اسماعیلی در این مراسم که با حضور محققان، اندیشمندان و مولفان حوزه‌های مختلف برگزار شد، اظهار کرد: کتاب از جمله دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی است؛ به‌گونه‌ای که ایشان فرمودند «من در هر زمانی که به یاد کتاب و وضعیت کتاب در مملکت می‌افتم، تاسف می‌خورم» بنابراین، همه باید برای افزایش سرانه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی در کشور تلاش کنند.

وی با بیان این‌که کتاب دروازه‌ای به سوی جهان گسترده معرفت است، افزود: کتاب پرمحتوا از جمله ابزارهایی محسوب می‌شود که می‌توان از آن برای کمال استفاده کرد. جامعه‌ای که افراد آن اهل کتاب و کتابخوانی نیستند،خسارت زیان‌باری را متحمل می شود و از این رو همه باید کتاب را در سبد خرید خود قرار دهند.

اسماعیلی با اشاره به این‌که همه باید با کتاب مانوس باشند، عنوان کرد: از نویسندگان و مترجمان می‌خواهم تا به تولید کتاب پرمحتوا، فاخر و ارزشمند اقدام کنند. کتابی را بنویسند که بتواند مسیر زندگی جامعه را عوض کند.

سرپرست امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با وجود پیشرفت‌ تکنولوژی و توسعه ارتباط‌های مجازی، هنوز کتاب ارزش و جایگاه ویژه خود را در جامعه از دست نداده است. بنابراین، اگر خواستار یک ملت پیشرو هستیم، باید میزان مطالعات خود را بالا ببریم و گوشه‌ای از وقت خود را به مطالعه کتاب اختصاص دهیم.

وی در پایان گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم به عنوان متولی امر کتاب و نشر در کشور وظیفه خود می‌داند تا در این حوزه خدمت‌رسانی کند و از هیچ حمایتی برای ارتقای فرهنگ جامعه و افزایش کتابخوانی در کشور دریغ نکند.

علی شجاعی‌صائین، مدیرعامل موسسه خانه کتاب از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی ضمن تشکر از تمامی حضار به دلیل قبول دعوت موسسه خانه کتاب و دبیرخانه جایزه کتاب فصل برای شرکت در آیین پایانی بیست‌و‌یکمین جایزه کتاب فصل گفت: تقارن برگزاری این مراسم با ایام دهه کرامت را به فال نیک می‌گیرم.

مدیرعامل موسسه خانه کتاب اظهار کرد: با برگزاری این دوره، وارد ششمین سال از جایزه کتاب فصل شده‌ایم. در طول پنج سال گذشته شاهد برپایی بیست دوره از جایزه کتاب فصل بودیم. خوشحالیم که در سایه جایزه کتاب فصل با انبوهی از آثار ارزشمند آشنا شدیم و توانستیم آن‌ها را به جامعه کتابخوان معرفی کنیم.

شجاعی‌صائین افزود: جایزه کتاب فصل این امکان را به جامعه کتابخوان می‌دهد تا در هر فصل با کتاب‌هایی که با همان معیارهای کتاب سال انتخاب و اغلب نیز موفق به دریافت جایزه کتاب سال  می‌شوند، آشنایی پیدا کنند.

وی در پایان گفت: ‌امیدوارم در آغاز ششمین سال جایزه کتاب فصل با استفاده از نظرات اهالی نشر، مولفان و مترجمان بتوانیم راه خود را با قدرت بیشتری ادامه بدهیم.

منوچهر اکبری، عضو هیات علمی جایزه کتاب فصل نیز در این مراسم حضور داشت. وی اظهار کرد: خدا را شاکرم که جایزه کتاب فصل نسبت به شش سال پیش که در شرایط کم‌تجربگی آغاز شد، اکنون به بلوغ رسیده و پرتجربه است.

عضو هیات علمی جایزه کتاب فصل افزود: تاکنون مجامع و کنگره‌های مختلفی در سطح کشور برگزار شده‌اند اما به صراحت می‌توان گفت که هیچ یک از آن‌ها به پویایی و تداوم مجمع جایزه کتاب فصل نبودند. این مجموعه حدود 400 داور را دربردارد که وقت می‌گذارند و تمام کتاب‌های حوزه‌های مختلف را بررسی می‌کنند. داوران جایزه کتاب فصل بیست روز را به تفکیک کتاب‌ها در گروه‌های مختلف، اختصاص می‌دهند. بنابراین، کم لطفی است که از آن‌ها قدردانی نشود.

وی همچنین از تفکیک کتاب‌های تابستان سال جاری خبر داد و گفت: تمامی داوران سعی می‌کنند تا در مدار عدالت درباره کتاب‌های ارسال شده حکم کنند.

اکبری در پایان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با وجود شرایط سخت اقتصادی همچنان برای برپایی جایزه کتاب فصل حمایت می‌کند و همچنین از تمام دانشگاهیان، محققان و اهالی قلم و نشر تشکر کرد.

در ادامه این مراسم، مجید حمیدزاده، دبیر علمی بیست‌ویکمین جایزه کتاب فصل گفت: در این دوره از جایزه کتاب فصل، 3701 عنوان کتاب چاپ نخست بهار 1391 به دبیرخانه بیست‌ویکمین جایزه کتاب فصل ارسال شد. این آثار در گروه‌های یازده‌گانه داوری، بررسی شدند و 193 اثر از میان این آثار به مرحله بعدی راه یافتند.

دبیر علمی بیست‌و‌یکمین جایزه کتاب فصل در ادامه سخنانش گفت: در مرحله بعد، حدود 20 اثر منتخب شدند که از میان آن‌ها شش اثر، برگزیده و چهارده اثر، شایسته تقدیر شدند.

حمیدزاده با بیان این‌که در بهار سال 90 حدود 3559 اثر به این دبیرخانه ارسال شد اما در این دوره از جایزه کتاب فصل حدود 3701 اثر دریافت شد، گفت: تعداد کتاب‌های این دوره از جایزه کتاب فصل در مقایسه با دوره مشابه قبل خود، افزایش اندکی داشت اما نسبت به دوره سابق خود با افزایش چشمگیر مواجه شد.

در این مراسم، برخی از پدیدآورندگان آثار برگزیده و شایسته‌تقدیر بیست‌و‌یکمین جایزه کتاب فصل به معرفی آثار خود پرداختند.

آیین پایانی و اهدای جوایز بیست‌و‌یکمین جایزه کتاب فصل دقایقی پیش در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب با حضور علی اسماعیلی، سرپرست امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مولفان، مترجمان و محققان پایان یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط