وفایی درباره اقدامات انجام شده برای معرفی هرچه بیشتر مولانا به عموم مردم به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: بیشتر توجهی که به مولانا و آثار او شده از سوی اهل فن و استادان و پژوهشگران حوزه ادبیات و عرفان بوده است. برهمین اساس در ارتباط با مولانا و باز کردن جایی برای او و آثارش در میان عموم مردم کار بایستهای صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: در ارتباط با برخی دیگر از شاهکارهای ادب فارسی مانند «شاهنامه» تلاشهایی برای بازگردان آنها به نثر ساده و روان صورت گرفته است، تا افرادی که زبان شعر را درک نمیکنند یا به راحتی نمیتوانند با شعر ارتباط برقرار کنند، از نثر ساده و روان بهره بگیرند.
این استاد دانشگاه افزود: هرچند در ارتباط با مولانا گاهی شاهد چنین اقداماتی بودهایم، اما این کارهاه بسیار اندک است و تنها به بازنویسی داستانها برای کودکان یا نوجوانان محدود شده است.
وی با تاکید بر این موضوع که باید از دیدگاهی متفاوت از گذشته به مولانا نگاه کنیم، اظهار کرد: باید از حوزه مسایل میان رشتهای به مولانا توجه کرد و تنها عرفان و ادبیات او را بررسی نکنیم. برای مثال در زمینههای مشاوره، مسایل اجتماعی، حوزههای مدیریتی، انسانشناسی و ابعاد مختلف مسایل تربیتی و اخلاقی نیز باید به آثار و اندیشههای مولانا توجه کرد.
وفایی ادامه داد: اندیشه و آثار مولانا سرشار از جنبهها و ابعاد گوناگون اخلاقی است، اما همواره در ابعاد محدودی به او توجه شده و در نتیجه تنها دانشجویان یا استادان زبان و ادبیات فارسی و تعداد اندکی از علاقهمندان این حوزه سراغ او رفتهاند.
وی تاکید کرد: یکی از راههای معرفی مولانا به جهانیان و عموم مردم توجه به آثار او از ابعاد مختلف و در تمامی زمینهها و مسایل اجتماعی و روانشناسی است. به عبارت دیگر اگر تنها به بعد ادبی و عرفانی مولانا نپردازیم و به دیگر ظرفیتهای آثار او توجه کنیم، مخاطبان بیشتری جذب آثار مولانا میشوند.
این مدرس دانشگاه با تاکید بر پرداختن به «مثنوی معنوی» از دیدگاه مسایل میانرشتهای اظهار کرد: فعالیت رسانههای دیداری و شنیداری و بهویژه دیداری در جلب توجه مخاطب عام به مولانا موثر است، البته در چنین رسانههایی متاسفانه برنامههایی با موضوع و محوریت مولانا نداریم یا اگر برنامهای تولید میشود بازهم در سطح مخاطب خاص است و تنها تعداد محدودی میتوانند از این برنامهها بهره بگیرند.
وی افزود: اشاره به مسایل تربیتی و اخلاقی که مولانا در اشعارش بیان کرده است و البته با زبانی ساده در برنامههای رادیویی و تلویزیونی گامی بسیار مثبت و موثر در معرفی هر چه بیشتر مولانا است.
وی در پایان و با تاکید بر این موضوع که شعر توانایی بسیاری در جلب توجه مخاطب عام دارد گفت: بهطور کلی شعر میتواند مانند یک چاشنی در طرح و بیان مطالب مختلف بهکار گرفته شود. برای نمونه چندین روحانی و و خطیب مشهور را میشناسم که در سخنرانیهای خود از داستانهای مولانا یا دیگر شاعران و عارفان ایران زمین بهره میگیرند و این موضوع توجه مخاطبان آنها را بیشتر جلب میکند.
هشتم مهر در تقویم رسمی روز بزرگداشت مولوی نامگذاری شده است.
جمعه ۷ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما