سه‌شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۰
«فاطمه(س) الگوی بی‌بدیل» به كتابفروشي‌ها مي‌آيد

سیدعلی‌اصغر موسوی این‌روزها در حال نگارش کتاب «فاطمه(س) الگوی بی‌بدیل» است. او می‌کوشد وجوه اخلاقی و سیره عملی این بانوی بزرگوار را به شکل امروزی و ملموس بازگو کند.-

موسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به این که در حال نگارش واپسین بخش‌های این کتاب است، اظهار کرد: این اثر نگرشی تازه نسبت به زندگی و سیره حضرت صدیقه کبرا(س) دارد تا بانوان امروز به شکل بهتری بتوانند به عنوان الگو از زندگی و رفتارهای فردی و اجتماعی ایشان بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به این که با رویکردی اجتماعی و سیاسی به تقریر این اثر پرداخته است، توضیح داد: در این کتاب با تبیین موضوع ولایت به خطبه مشهور فاطمه زهرا(س) و برخورد سیاسی ایشان با حاکمان وقت و غاصبان توجه کرده‌ام. 

پژوهشگر حوزه دین با اشاره به این که حضرت فاطمه(س) و امام علی(ع) نخستین زوج نمونه اسلام و در شمار نخستین نسل اسلام و مکتب‌آموخته نبی اکرم(ص) هستند، گفت: جدای از بحث لدنی بودن ایشان، این افراد به عنوان نخستین انسان‌هایی که به دین اسلام گرویدند، نحوه زندگی‌کردن و پیاده کردن فقه، عقاید و احکام اسلامی در زندگی فردی و اجتماعی‌شان از اهمیت بالایی برخوردار است. در این کتاب با بررسی این موضوعات کوشیدم از نحوه زندگی این بانوی بزرگوار الگویی دست‌یافتنی ارایه دهم.

نویسنده کتاب «آرایه‌های اخلاقی در متون دینی و ادب پارسی» درباره انگیزه تالیف کتاب «فاطمه(س) الگوی بی‌بدیل» گفت: گذشته از آن که متن این اثر طرح تحقیقی از سوی مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیماست، ارایه متن ساده و کوتاهی درباره زندگی ساده حضرت فاطمه(س) به زبان انگلیسی در وب‌سایتم و اقبال تعداد زیادی از علاقه‌مندان سایر کشورها و شگفتی آن‌ها از ساده زیستی دخت نبی اکرم(ص) که همسر فرمانده ارتش نیز بود، مرا بر آن داشت تا کتابی در این زمینه تالیف کنم.

نویسنده کتاب «از نیاییش تا ملکوت» افزود: علاوه بر دلایل عنوان شده، به این نتیجه رسیدم که سیره حضرت به‌گونه‌ای در سایر مکتوبات نوشته شده است که مطالب و رویکردهای ایشان را در اذهان متعلق به زمان‌های خیلی دور متبادر می‌کند، در حالی که زنان و بانوان امروز با توجه به مسایل کنونی باید بیشتر بتوانند این الگو را در زندگی خود دریابند. پیاده کردن سیره این بانوی بزرگ اسلام تنها در نوع پوشش نیست، امروز نیاز داریم با نگاه دیگری ساده‌زیستی و اعتقادات اجتماعی، دینی و سیاسی فاطمه زهرا(س) را بازگو کنیم تا در تمام عرصه‌ها برای بانوان قابل استناد و استفاده باشد.

قرار است مرکز پژوهش‌های اسلامی صدا و سیما کتاب «فاطمه(س) الگوی بی‌بدیل» را به چاپ برساند.

استاد سیدعلی‌اصغر موسوی متولد خرداد 1345 در روستای «چهارحد»، شاعر نویسنده و پژوهشگر ادبیات دینی است که نزدیک به سه دهه فعالیت ادبی و تالیفات متعددی در حوزه شعر و ادب شیعی دارد. او  نظریه‌پرداز مکتب شعر دینی و منتقد آثار ادبی شیعی به ویژه شیعه امامیه نیز به‌شمار می‌آید. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها