به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه خبری سوره مهر٬ این کتاب در 6 فصل تدوین شده است و به ارزیابی طنز و جلوههای آن در «مثنوی معنوی» اختصاص دارد.
این اثر مروری بر ملاحضات نظری درباره طنز، شوخطبعی و شاخههای آن دارد. پرداختن به روش طبقهبندی طنز و شوخی در «مثنوی معنوی» و اختصاصات آن و ذکر خلاصهای است از حکایتهای طنزآمیز «مثنوی معنوی» به ترتیبی که در دفترهای مثنوی آمده در دیگر مطالب مندرج در این اثر است.
امینی در دیباچه کتاب نوشته است: «طنز در مثنوی به حکایتها و ابیاتی خاص منحصر نیست و آنچه در این پژوهش به عنوان حکایتهای طنز آمیز و شوخ طبعانه آمده، از چشماندازی خاص است.»
امینی درباره تغییرات کتاب در چاپ دوم گفت: «تغییرات اساسی در کتاب صورت نگرفته٬ تنها در ارجاعات و منابع تصحیحاتی انجام شده است.»
وی درباره تفاوتها و شباهتهای طنز در شعرهای مولانا و سعدی توضیح داد: وجه شباهت شعرهای مولانا و سعدی در این است که سرودههای هر دو در خدمت اندیشه است٬ با این تفاوت که اعم شعرهای سعدی دارای اندیشهای اجتماعی است و شعرهای مولانا بیشتر به کمال و تربیت انسان پرداخته است.
«خندمینتر افسانه» از تولیدات مرکز آفرینشهای ادبی است که در ۱۵۵ صفحه قطع رقعی و قیمت چهار هزار و 200 تومان از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ دوم رسید.
سهشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۰
نظر شما