ایبنا نوجوان: باقری دربارهی این کتاب گفت: «گیسو طلا رفته بود» دومین اثر من در حوزهی ادبیات کودک و نوجوان است که سالها پیش آن را نوشتم. داستان این کتاب فضایی سوررئال دارد. شخصیت اصلی این کتاب دختری است که با توجه به شرایط و فضایی که در آن زندگی می کند میخواهد پسر شود. او از مادر بزرگ خود شنیده که اگر از زیر رنگین کمان عبور کند میتواند پسر شود. برای همین به دنبال رنگین کمان میرود اما خواهر کوچکتر او نمیخواهد این اتفاق بیافتد و قصد دارد تا مانع او شود.
باقری دربارهی آثارش که هم اکنون در حال نگارش آنها است، افزود: هم اکنون روی داستانی کار میکنم که هنوز نامش را انتخاب نکردهام. این داستان در مورد یک ماهی است که نامش را گم کرده و به دنبال آن میگردد. «پشت پنجرهای که شیشه نداشت»، عنوان کتاب دیگری است که نگارش آن را به پایان رساندهام. این کتاب مجموعهای از چند داستان کوتاه است که در فضایی بومی میگذرند.
وی دربارهی نوشتن برای کودکان و نوجوانان اظهار کرد: نوشتن برای کودکان و نوجوانان در عین سختی، شیرینیهای خاص خود را دارد. باید از منظر دیگری دنیا را ببینی و هرگز نمیتوانی با نقاب به دنیای آنها نزدیک شوی. در هم آمیزی مفاهیم در روایتهایی که معنا را به راحتی فاش نکنند و ادبیات اثر تحت تاثیر محتوا لطمه نبیند ودر عین حال کودک و نوجوان را با زبان فرهنگ و مفاهیم انسانی آشنا کند، کاری است که اگر یک نویسنده به آن دست پیدا کند به روحیه و منظر کودکانه نزدیکتر میشود و به دنبال آن احساس بهتری از نوشتن پیدا میکند.
باقری با گلایه از شرایط چاپ برخی از آثارش، افزود: تعدادی از داستانهایی که به مرور در این سالها نوشتهام، هنوز چاپ نشده اند و چاپ آنها در این شرایط و با توجه به مسایل و درگیریهای شغلی و زندگی به تعویق افتاده است. ناشرها هم دلایل خاص خود را دارند اما این کندی در روند نشر برای نویسندهای که دغدغهی نوشتن دارد اما در عین حال باید با حواشی سر و کار داشته باشد، آسیبی جدی است. هیچوقت دوست نداشتم نوشتن برای کودکان و نوجوانان در حاشیهی زندگیم قرار گیرد اما فضای حاکم بر نشر کتاب و مسایل جانبی، طعم تعلیق را به من چشاند و چند سالی از فضای جدی حرفه ای دور کرد که امیدوارم به زودی حال و هوای بهتری پیدا کند.
نرگس باقری، دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه تهران، عضو هیات علمی دانشگاه ولی عصر (عج)، منتقد و پژوهشگر حوزه ادبیات داستانی و نویسنده کودک و نوجوان است. این نویسنده نخستین اثر کودک خود را در سال 1382 نوشت اما اولین کار او در سال 1387 به چاپ رسید.
کتاب «سوسکچه و برق برقی» آخرین اثر این نویسنده در حوزهی کودک و نوجوان ست که امسال برای نمایشگاه کتاب به چاپ رسید.
«نمکو»، «یک پرتقال کال کوچولو» و «باران را چه جوری ببافم» برخی از آثار باقری هستند. باقری برای کتاب «باران را چه جوری ببافم»، تاکنون توانسته جایزهی فرهنگی و هنری فرش کاشان را از آن خود کند. این کتاب همچنین برگزیدهی کتاب سال 1390 بود.
یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
نظر شما