به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان هر یک با آثارشان جایگاه ویژه ای را در دنیای ادبیات برای خود کسب کردهاند.
فرانسوا موریاک
فرانسوا موریاک، نویسنده و شاعر فرانسوی چنین روزی در سال 1885 در بوردو از بنادر بزرگ فرانسه به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 30 داستان، یک مجموعه شعر، چند نمایشنامه و تعدادی کتاب غیرداستانی وجود دارد. وی توانست به دلیل نفوذ روانشناسانه و توانایی هنریاش، دنیایی را که خود در آن زندگی میکرد به نقد بکشد. وی نویسندگی را از نوجوانی آغاز و نخستین داستانش را در 27 سالگی با نام «دفترچه سیاه» منتشر کرد. موریاک سال 1925 به خاطر نوشتن داستان تحسین شدهاش با نام «صحرای عشق» به شهرتی جهانی دست یافت. این نویسنده سال 1933 به عضویت فرهنگستان فرانسه درآمد و سال 1952 موفق شد جایزه نوبل را به خود اختصاص دهد. موریاک در نمایشنامه نویسی و سرگذشتنگاری نیز آثار مهمی را از خود به جا گذاشته است. «دستهای به هم پیوسته»، «رمز فرنتناک»، «خداحافظی با جوانی»، «گوشت و خون»، «گره افعیها» و «محبت شوم» از جمله آثار اوست. وی سال 1970 دیده از جهان فروبست.
ژان کوکتو
ژان کوکتو شاعر، رمان نویس، نمایشنامه نویس، طراح و هنرمند فرانسوی در روزی چون امروز در سال 1963 از دنیا رفت. وی که متولد سال 1889 بود، بیش از همه برای رمان «کودکان وحشتناک» سال 1929 و فیلمهای «خون شعر» 1930 ،«والدین وحشتناک» 1948 و «دیو و دلبر» 1946 مشهور شد. شماری از چهره های برجسته دوران در زمره دوستان او جای داشتند که پابلو پیکاسو، ژان ماری، مارلین دیتریش، کوکو شانل و ادیت پیاف از جمله آنها بودند. او 23 مجموعه شعر، پنج رمان، اجرای 21 تئاتر، کارگردانی 11 فیلم ، نوشتن هفت فیلمنامه، طراحی و نوشتن بیشمار مقاله و نقد ادبی و سینمایی را در کارنامهاش دارد. «خانمهای جنگل بولونی»، «عقابی با دو سر: نمایشنامه»، «ماشین دوزخی» و «اورفه» از جمله آثار اوست.
مکینالی کانتور
مکینالی کانتور، رمان نویس آمریکایی چنین روزی در سال 1977 از دنیا رفت. وی فوریه 1904 به دنیا آمد. او بیش از 30 رمان در کارنامه ادبی خود دارد که بیشترشان در دوره جنگ مدنی آمریکا میگذرند. کانتور سال 1956 موفق شد تا جایزه پولیتزر را برای رمانش کسب کند. «خانواده خوب»، «خوب و کشور من»، «خاطرات طولانی» و «آواز کودکان» از جمله آثار اوست.
پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۹
نظر شما