مدیر روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از انتشار 8 عنوان کتاب از سوی این موسسه خبر داد و اظهار کرد: «تحلیل بر مواضع سیاسی علمای شیعه از عدالتخانه تا کودتای رضاخان» بهقلم فرزاد جهانبین، «اندیشه تحریم و خودباوری» نوشته موسی نجفی، «واقعیت و پندار در تاریخنگاری ایران معاصر: نقد و نظری بر کتاب ما چگونه ما شدیم؟» اثری از سید مصطفی تقویمقدم و پنج جلد کتاب از مجموعه گفتوگوهای مرتضی رسولیپور از بخش تاریخ شفاهی این موسسه، با نامهای «علی دهقان»، «محمدعبدالله گرجی»، «حسین خطیبی»، «علیاکبر کوثری» و «عبدالحسین نوایی» است که بهزودی منتشر میشوند.
رضا غریبی درباره کتاب «تحلیل بر مواضع سیاسی علمای شیعه از عدالتخانه تا کودتای رضاخان» گفت: این کتاب کوششی است در تحلیل نهضت عدالتخانه، چرا که این مفهوم به لحاظ بومی و دیرآشنا بودن آن برای علمای شیعه موضعی یکسان در برابر حکومت بهوجود آورده بود. طرح مفهوم مشروطه و مفاهیم مرتبط با آن و ورود آنها در ادبیات سیاسی مبارزاتی مردم و علما موجب بروز اختلاف میان علما و تقسیم آنها به سه گروه مشروعهخواه، مشروطهخواه و بیطرف شد که در این کتاب به این موضوع پرداخته شده است.
مدیر روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران افزود: کتاب «اندیشه تحریم و خودباوری» به بررسی جنبش تحریم تنباکو، رهبری جنبش و تاثیر آن بر اندیشه ایرانیان پرداخته است. «واقعیت و پندار در تاریخنگاری ایران معاصر: نقد و نظری بر کتاب ما چگونه ما شدیم؟» نیز نقدی بر کتاب «ما چگونه ما شدیم؟» صادق زیباکلام است.
غریبی درباره مجموعه کتابهای گفتوگو که رسولینژاد گردآوری کرده است، توضیح داد: بخش تاریخ شفاهی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، مجموعهای از گفتوگوها و خاطرات «علی دهقان»، «محمدعبدالله گرجی» و «علیاکبر کوثری» از فرهنگیان با سابقه پیشین، «حسین خطیبی»، نایب رییس مجلس شورای ملی در دوره پهلوی دوم و «عبدالحسین نوایی» از تاریخنگاران برجسته ایران را که شفاهی است، مکتوب و در مجلدهای مختلف برای چاپ آماده کرده است.
جمعه ۲۱ مهر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۰
نظر شما