كتاب «منطق فهم عقايد ديني» تاليف شد. نويسنده اين اثر به دنبال شناسايي آن دسته از ويژگيهاي احكام است كه سبب فهم آنان توسط مومنان ميشود.-
وی اين اثر را شامل مباحث متدولوژيك دانست و گفت: محتواي اين كتاب بيشتر صبغه معرفتشناسي و روششناختي دارد.
عضو هيات علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي درباره چرايي بررسي منطق فهم عقايد ديني در كتابش گفت: غير از علاقه شخصي به اين موضوع، به نظرم رسيد كه بايد مباني روششناختي فهم دين را به صورت دقيقتري تنقيح كرد. همچنين فعاليت و پژوهش در گروه منطق فهم دين پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي يكي ديگر از انگيزههاي من در پرداختن به اين موضوع بود.
وي به بررسي ويژگيها و مباني معرفتشناختي و روانشناختي عقايد ديني در اين كتاب اشاره كرد و گفت: از طريق اين بررسيها ميتوان اقتضائات روششناختي در منطق فهم دين را به دست آورد.
اين پژوهشگر با اشاره به بهرهگيري از منابع متعدد در نگارش اين اثر، گفت: منابع معرفتشناختي و زبانشناختي، آثار متفكران مسلمان از فارابي تا عصر حاضر و همچنين انديشمندان غربي، بهويژه در حوزه زبان مانند ويتگنشتاين و آراي علماي اصول در عالم اسلام، مهمترين منابع من بودند.
شاكرين با اشاره به سابقه بررسي موضوع منطق فهم عقايد ديني در آثار فلاسفه و اصوليان دورههاي گذشته، گفت: علم اصول بيشتر منطق استنباط احكام ديني را مورد توجه قرار داده است، اما ابعاد ديگر اين بحث مانند آنچه در اين كتاب مطرح كردهام، به صورت مستقل در آثار اصوليان ما بررسي نشده است.
كتاب «منطق فهم عقايد ديني» را انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي منتشر ميكند.
نظر شما