شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۱ - ۱۲:۴۰
ناشران موسیقی: مخاطب نیست و کتاب‌ها فروش نمی‌روند

نمایشگاه آثار شنیداری و کتاب‌های مرتبط با موسیقی از روز 15 مهر در باغ هنر خانه هنرمندان شروع شده و امروز شنبه 22 مهر به پایان می‌رسد. ناشران حاضر در این نمایشگاه از فروش کتاب‌های خود راضی نبوده‌ و این نمایشگاه را به دلیل عدم تبلیغات برای آن، فاقد مخاطب ارزیابی کردند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، امروز شنبه 22 مهر، آخرین روز برگزاری نمایشگاه آثار شنیداری در باغ هنر خانه هنرمندان ایران است. این نمایشگاه با همکاری خانه موسیقی ایران و خانه هنرمندان و با شرکت چند ناشر از 15 مهر آغاز شد و در آن کتاب و آلبوم‌های موسیقی به مخاطبان عرضه شدند.

موسسه فرهنگی-هنری ماهور، آهنگ پارسیان، چهارباغ، موسیقی عارف، هرمس، رهگذر هفت اقلیم، انتشارات آوای باربد، ترنم نی، انجمن موسیقی ایران، پرتو پندارتازه، رهگذر هفت اقلیم و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، ناشرانی و موسساتی هستند که در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند. 

به طور کل برگزاری هر نمایشگاهی برای ناشران فرصت بسیار مناسبی است تا کتاب‌ها و محصولات خود را به طور مستقیم و بدون حضور واسطه و پخش کننده به مخاطب عرضه کنند، اما عموم غرفه‌های این نمایشگاه از میزان فروش خود ناراضی بوده‌اند و می‌گفتند که حتی با فروش آثار در این نمایشگاه هزینه‌های حمل و نقل محصولات خود را هم به دست نیاورده‌اند.

نشر عارف یکی از ناشرانی است که در این نمایشگاه حضور یافته است. نام تعدادی از کتاب‌های موجود در این غرفه از این قرار است: ««دستور تار و سه تار» نوشته جهانشاه صارمی، «تار و سه تار» آقای بزرگی و «110 تمرین سه تار» حسن علی‌نژاد. 

شریف‌پور، متصدی غرفه نشر عارف درباره میزان فروش ناشر متبوعش در این نمایشگاه به «ایبنا» گفت: فروش کتاب‌ها و دیگر محصولات در این نمایشگاه بسیار پایین بوده است، چرا که درباره این نمایشگاه هیچ‌گونه تبلیغی در رسانه‌ها صورت نگرفت و مخاطبان اطلاعی از برگزاری چنین نمایشگاهی نداشتند. 

وی افزود: میزان فروش ما آن‌قدر پایین بوده که حتی هزینه‌هایی که ما برای حمل و نقل محصولات به این‌ مکان داشته‌ایم، تامین نشده است. 

شریف‌پور درباره کتاب‌های عرضه شده در غرفه موسیقی عارف گفت: کتاب‌های ما بیشتر آموزش تئوری موسیقی و ساز است که به همراه یک لوح فشرده عرضه شده‌اند. مخاطبان اندکی که به غرفه ما مراجعه کرده‌اند بیشتر به دنبال کتاب‌های جدید، یعنی کتاب‌های منتشر شده در سال 91، بوده‌اند. 

شریف‌پور در پایان گفت که برخی از نویسنده‌های کتاب‌های نشر عارف چون جهانشاه صارمی، یکی از این روزهای برگزاری این نمایشگاه در غرفه حضور داشت، اما با این وجود هم مخاطب چندانی به غرفه مراجعه نکرد. 

یکی از غزفه‌های پرمخاطب این نمایشگاه، غرفه انجمن موسیقی ایران است. کتاب‌هایی که در این غرفه عرضه شده‌ عبارتند از «آواهای ایرانی» نوشته فریدون حافظی، «ردیف آوازی موسیقی سنتی ایران به روایت محمود کریمی» تحقیق و پژوهش محمدتقی مسعودیه، «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی؛ شرح ردیف موسیقی ایران» دکتر مهدی برکشلی. 

حسن زاده، متصدی غرفه انجمن موسیقی ایران، گفت: کتاب‌های ما بیشتر کتاب‌های تئوری نایاب قدیمی است و تاکنون هم فروش مناسبی داشته است. مخاطبان ما بیشتر آهنگسازان و پژوهشگران حوزه موسیقی بودند. 

همچنین کاوه صادقی از غرفه موسسه ماهور با اشاره به مخاطب نداشتن این نمایشگاه به خبرنگار «ایبنا» گفت: این نمایشگاه، نمایشگاه آثار شنیداری است و قرار نیست کتابی عرضه شود. کتاب‌های عرضه شده در این نمایشگاه، عموما کتاب‌های آموزشی است که به همراه یک لوح فشرده از اجرای قطعات ارایه شده در کتاب، به مخاطب عرضه شده‌اند. 

وی افزود: برای این نمایشگاه به هیچ عنوان تبلیغی صورت نگرفت. مخاطبان این نمایشگاه یا مخاطبان ثابت برنامه‌های خانه هنرمندان بوده‌اند یا این‌که به طور اتفاقی از این محل در حال گذر بوده‌ و سری هم به این نمایشگاه زده‌اند. فروش این 6 روز ما به هیچ عنوان رضایت‌بخش نبوده و اصلا قابل بیان کردن هم نیست.

صادقی همچنین گفت که بیشترین نوع کتاب‌هایی که از طریق غرفه نشر ماهور به فروش رسیده، چند نسخه کتاب شعر کودک بوده است! 

دومین نمایشگاه آثار شنیداری، با همکاری خانه موسیقی ایران و خانه هنرمندان از روز شنبه 15 مهر در باغ هنر خانه هنرمندان آغاز به کار کرد. این نمایشگاه امروز، شنبه 22 مهر به پایان می‌رسد. 

بنا به گزارش شبکه خبری هنرمندان ایران، تاکنون چهره‌هایی نظیر حسین علیزاده، مصطفی کمال پورتراب، حمیدرضا نوربخش، داود گنجه‌ای، داریوش پیرنیاکان، محمد سریر، نصرالله ناصح‌پور، زیدالله طلوعی و علی مرادخانی از این نمایشگاه دیدن کرده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها