شهرزاد نياكان، مولف اثر درباره انگيزه خود از نگارش اين كتاب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: فكر تاليف اين كتاب از سال 83 در ذهن من بود. موضوع نمايهسازي ماشيني از مباحثي است كه در ايران مهجور مانده بود.
وي ادامه داد: البته برخي از آثار به صورت غيرمستقيم و پراكنده به آن پرداختهاند اما تعداد همين كتابها نيز كم است.
وي افزود: بيشتر منابعي كه از آن براي كتاب استفاده كردم منابع آلماني است چون كشور آلمان به صورت عملي روي اين موضوع فعاليت بسياري انجام داده است.
نياكان گفت: اخيراً مطلع شدم كه بحث نمايهسازي ماشيني نيز مدتي است كه در ايران آغاز شده و لازم است تا درباره مباحث كتاب عميقتر و گستردهتر كار شود.
وي بر لزوم توليد نرمافزارهايي در اين زمينه تاكيد كرد و افزود: بايد نرمافزارهايي كه امكان انجام نمايهسازي ماشيني را دارند توليد كنيم.
اين مدرس كتابداري با بيان اينكه موضوع «نمايهسازي ماشيني» در كتابخانههاي ايران چندان فراگير نيست، گفت: اين به دليل ضعف پشتيباني در نرمافزارهاي نمايهسازي از زبان فارسي است.
اين دكتراي كتابداري در پاسخ به اين سوال كه مخاطبان اثر چه كساني هستند، اظهار كرد: مخاطبان اين كتاب را افرادي تشكيل ميدهند كه به موضوع نمايهسازي علاقهمندند و به دنبال اين هستند تا نمايهسازي ماشيني را نيز ياد بگيرند.
وي بيان كرد: كتابداران و متخصصان رايانه ميتوانند از اين كتاب استفاده كنند.
نياكان همچنين گفت: اگر روي ويرايش بعدي كتاب كار كنم مباحث مرتبط به زبانشناسي را در آن به صورت دقيقتري انجام خواهم داد.
كتاب «نمايهسازي ماشيني» را نشر كتابدار با شمارگان دو هزار و 200 نسخه و بهاي سه هزار تومان روانه بازار كتاب كرده است.
شنبه ۶ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۹
نظر شما