یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۷
صفحه امروز؛ 28 اکتبر

طه حسین، ایوان تورگنیف و تد هیوز از نویسندگانی هستند که تقویم ادبی امروز به آن‌ها اختصاص یافته است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با آثار مانایشان، نام خود را در دنیای ادبیات جاودان کرده‌اند. 

طه حسین

طه حسین، نویسنده مصری چنین روزی در سال 1973 از دنیا رفت. وی که نوامبر 1889 به دنیا آمد، در سه سالگی بینایی اش را از دست داد اما به سبب هوش و ذکاوت بالایش به ادبیات گرایش یافت و آثار برجسته ای از خود به یادگار گذاشت. وی فعالیت فرهنگی اش را با روزنامه‌نگاری آغاز کرد و آثار برجسته ای از خود باقی گذاشت که از میان آن ها می توان به کتاب «روزها» اشاره کرد که به بیش از 12 زبان زنده دنیا ترجمه شده است. «رویاهای شهرزاد»، «وعده راست» و «در پیرامون سیره نبوی» از دیگر آثار اوست. 

ایوان تورگنیف
ایوان تورگنیف، نویسنده مشهور روسی سال 1818 چنین روزی در اربول روسیه در خانواده‌ای اشرافی به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او رمان، داستان کوتاه و نمایشنامه وجود دارد و او توانست با خلق آثارش برای نخستین بار کشورهای غربی را با ادبیات روسی آشنا کند. وی در 16 سالگی وارد دانشگاه مسکو شد اما سال 1835 او را به دانشگاه «سن پترزبورگ» منتقل کردند و در آن جا به تحصیل در رشته زبان شناسی پرداخت و همان زمان بود که به نویسندگی علاقه‌مند شد. وی سال 1843 یک داستان به شعر منتشر کرد و با انتشار آن پای در اقلیم ادبیات گذاشت. وی پس از آن با نوشتن «آشیانه یک اشراف زاده» و «پدران و پسران» به اوج شهرت رسید. او سال 1847 رمان «وکالینچ» را نوشت که نخستین قسمت از حکایات «یک نفر شکارچی» بود. تورگنیف سال 1871 به پاریس رفت و با برادران گونگور، موپاسان، ژرژساند و فلوبر آشنا شد و محفلی ادبی به اتفاق هم تشکیل دادند. «یادداشت های یک شکارچی»، «آب های بهاری»، «آسیه و نخستین عشق»، «آدم زیادی»، «در آستانه فردا» ، «مومو» و «رودین» از دیگر کتاب های اوست. وی سال 1883 برای همیشه آرمید. 

تد هیوز

تد هیوز، شاعر و نویسنده انگلیسی چنین روزی در سال 1998 از دنیا رفت. وی سال 1930 به دنیا آمد. به نظر بسياري، او بهترين شاعر انگليسي اواخر قرن بيستم است و تاثير عميقي بر شعر معاصر داشته است. هیوز نخستین شعرش با عنوان «روباه اندیشه» و نخستین داستانش «اسب باران» را سال ۱۹۴۶ منتشر کرد. سپس سال 1956 با سیلویا پلات شاعر آمریکایی ازدواج کرد و سال ۱۹۶۰ مجموعه شعر «لپرکال» را به چاپ رساند و جایزه هاوترندن را از آن خود کرد. هیوز پس از این جایزه به صورت جدی به نوشتن روی آورد. پس از مرگ سیلویا پلات او دو شعر «زوزه گرگ ها» و «نغمه موش» را سرود و در آن ها به رابطه خود و سیلویا پرداخت و از آن پس تا سه سال شعری نسرود.
 
با مجموعه شعر «نامه های تولد» که سال ۱۹۹۸ به چاپ رسید او سکوت چندین ساله خود را شکست. وی از سال 1984 تا هنگام مرگش به عنوان ملک الشعرای بریتانیا شناخته می شد. «خرس سفید سفید»، «شکارچی خرگوش»، «با قوم و خویش های من آشنا شوید» از دیگر آثار اوست. سال 2008 نشریه تایم نام او را به عنوان چهارمین نویسنده برتر بریتانیایی از سال 1945 به بعد اعلام کرد و در سال 2009 جایزه ای با نام وی راه اندازی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها