سه‌شنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۹:۴۵
حضور تعاونی ناشران استان کرمان در نهمين نمايشگاه كتاب اين استان

سرپرست تعاونی ناشران استان کرمان گفت: تمام ناشران کرمانی در نهمین دوره نمایشگاه کتاب در این استان غرفه دارند و این تعاونی هم در دو غرفه فروش و یک غرفه جنبی فرهنگی و هنری خدمات گوناگونی در حوزه کتاب ارایه می‌دهد.-

سیدمحمد سعیدی حسینی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: غرفه جنبی این تعاونی با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی کرمان به فعالیت مشغول است. در این غرفه دستاوردها، اهداف و برنامه‌های تعاونی ناشران استان و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه بهداشتی و پزشکی عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: در دو غرفه فروش این تعاونی نیز 450 عنوان کتاب از آثار ناشران کرمانی را ارایه می‌کنیم. البته به دلیل محدودیت فیزیکی تاکنون 350 عنوان آن‌ها را عرضه کرده‌ایم.

سعیدی حسینی در پاسخ به این سوال که «با توجه به حضور همه ناشران کرمانی،‌ عرضه آثار ناشران بومی از سوی تعاونی ناشران استان کرمان چه مزیتی دارد؟» گفت: عرضه منابع مکتوب ناشران توسط این تعاونی کمک بزرگی برای معرفی این تعاونی به نویسندگان می‌کند، زیرا بسیاری از نویسندگان این تعاونی را نمی‌شناسند. از سوی دیگر، برخی ناشران از شرکت در نمایشگاه کتاب انصراف داده‌ و غایبند. بنابراین، این تعاونی حامی آثار ناشران غایب، آثار فاخر و نوشتارهای ناشر ـ مولف است.

وی با بیان این‌که فعالیت غرفه جنبی این تعاونی خدماتی را برای معرفی منابع مکتوب در صدا و سیمای کرمان انجام می‌دهد، افزود: از ناشران خواسته شده تا دو نسخه از آثار مورد نظر خود را به تعاونی ناشران کرمان تحویل دهند. سپس منابع مکتوب آنان از جنبه‌های تعداد شمارگان، عنوان کتاب، محتوای اثر و تصویر روی جلد ارزیابی و در برنامه‌ تلویزیونی معرفی کتاب این استان معرفی می‌شوند.

سرپرست تعاونی ناشران استان کرمان درباره پیوستن تعاونی ناشران کرمانی به شبکه‌های کشور و بین‌المللی کتاب بیان کرد: با رایزنی‌هایی صورت گرفته توانستیم این ارتباط را برای نخستین بار در کشور ایجاد کنیم و اکنون این شبکه راه‌اندازی شده است. البته، مشکلات زیرساختی برای عرضه قابلیت‌های فرهنگی، این تعاونی را با مشکلاتی روبه‌رو کرده است. این مشکلات شامل امکانات نرم‌افزاری، کمبود فضای فیزیکی، نبود فروشگاه بزرگ کتاب در کرمان با هدف ایجاد مرکز مبادلات کتاب، نبود فرصت خرید آنلاین کتاب و هزینه‌های مالی می‌شود.

سعیدی حسینی بیان کرد: برای ادامه فعالیت این تعاونی در شبکه‌های کشور و بین‌المللی کتاب به همکاری مسوولان، متولیان فرهنگی و اتحاد ناشران استان نیازمندیم تا برای همیشه مشکل توزیع و پخش کتاب‌های ناشران استان کرمان را حل کنیم. در صورت فعالیت حرفه‌ای این شبکه می‌توانیم به عنوان الگویی برای مسوولان استان‌های دیگر و حتی سطوح بین‌المللی مطرح شویم.

وی در پاسخ به این سوال که «آیا افزایش بهای کاغذ در فعالیت ناشران این استان موثر بوده است؟» گفت: افزایش بهای کاغذ در بهای نهایی کتاب تأثیرگذار بوده و آمارهای فروش ناشران را جابه‌جا کرده است اما همچنان ناشران استان کرمان برای نشر آثار مکتوب مصمم و با انگیزه‌اند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای جذب بیشتر مخاطبان به نمایشگاه کتاب تمهیداتی را مانند تخفیف 40 درصدی خرید کتاب در نظر گرفته است.

سعیدی حسینی ادامه داد: از جمله برنامه‌های جانبی این نمایشگاه، تجلیل از پیشکسوتان کتابفروش است. این طرح از سوی اتحادیه صنف کتابفروشان ارایه شده است. در نهمین نمایشگاه استانی کتاب کرمان نیز این طرح اجرا و از چهار کتابفروش پیشکسوت کرمانی تجلیل شد و به طور نمادین از مسوول بخش فروش تعاونی ناشران استان هم قدردانی به عمل آمد.

وی درباره ارزیابی خود از نمایشگاه استانی کتاب کرمان اظهار کرد: مردم کرمان به کتاب و فرهنگ علاقه‌مندند و با پیشینه فرهنگی که دارند، اتفاقات بزرگ فرهنگی را در این استان رقم می‌زنند. افزایش بهای کاغذ در نهمین نمایشگاه استانی کرمان بی‌تأثیر نبوده اما این عامل باعث بی‌انگیزگی و کم‌کاری ناشران کرمانی نشده است. این تعاونی برای مقابله با مشکل افزایش بهای کاغذ، از ناشران خواسته‌ است تا نخست، کتاب‌های جذاب طراحی کنند و دیگر این‌که در طراحی کتاب اصلاحاتی را ایجاد کنند تا از نشر صفحات اضافی جلوگیری کرده، محتوای کتاب را در حجمی فشرده با هزینه کم روانه بازار نشر کنند.

نهمین نمایشگاه استانی کتاب کرمان تا 10 آبان‌ماه در منطقه بیرم‌آباد شهر کرمان (محل برپایی نمایشگاه‌های این استان) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط