سه‌شنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۰
شاعران می‌توانند لباس زیبایی بر معارف و آموزه‌های اهل بیت(ع) بپوشانند

آیت‌الله حائری شیرازی با تاكيد بر نقش شاعران در دفاع از اهل بيت(ع) گفت: هنرمندان و شاعران می‌توانند لباس زیبایی بر معارف و آموزه‌های اهل بیت بپوشانند که به‌راحتی به ذهن‌ها وارد شود و استدلال‌های قوی را در اختیارشان قرار دهد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اختتامیه کنگره سراسری شعر دهمین پیشوا شامگاه روز گذشته دوشنبه (8 آبان) در تالار وحدت با حضور آیت‌الله محمدصادق حائری شیرازی، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،  حجت‌الاسلام سيدمحمود دعايي، حسن بيادي نايب رييس شوراي شهر تهران و جمع دیگری از مسوولان فرهنگی کشور برگزار شد.

آیت‌الله حائری شیرازی در بخشي از اين مراسم با اشاره به نقش مهم شاعران در دفاع از ائمه(ع) گفت: شاعران سهم بزرگي در خدمت به راه راست خدا و پيشوايان راستين ما دارند و هنر آن‌ها در دفاع از پیشوایان ما، دیدنی، شنیدنی و گفتنی است.

وی در ادامه با اشاره به روايتي درباره جايگاه دعبل خزاعی، شاعر اهل بیت(ع) گفت: دعبل شعری را در محضر امام رضا(ع) خواند و امام به وي هدیه‌ای داد، در راه راهزنان به قافله‌ای كه دعبل با آن همراه بود حمله كردند. در ميان راهزناني که مشغول غارت اموال قافله بودند يكي از دزدان اشعار دعبل درباره اهل بيت را زمزمه مي‌كرد. دعبل به راهزن گفت که می‌دانی این شعر متعلق به كيست و راهزن در پاسخ گفت: دعبل خزايي! راهزنان پس از این‌که از حضور دعبل در قافله با خبر شدند، اموال قافله را به آنان برگردانند. 

وي افزود: حال این سوال پیش می‌آید که راهزنان چه نسبتی با محبت اهل بیت(ع) دارند که شعر شاعران را در وصف آن‌ها حفظ می‌کنند. این امر از يك سو به زیبایی شعر بر مي‌گردد و از سوي ديگر به مظلومیت پیشوایان ما كه نمي‌توانستند دوستان خود را تربيت كنند.

آيت‌الله حائري شيرازي همچنين گفت: اهل بيت از حقيقت واحدي برخوردارند.  هنرمندان و شاعران ما می‌توانند افكار اهل بيت(ع) را در مردم رواج دهند؛ محتوا از دانشمندان و فرم از گويندگان. هنرمندان و شاعران می‌توانند لباس زیبایی بر معارف و آموزه‌های اهل بیت بپوشانند که به‌راحتی به ذهن‌ها وارد شود و استدلال های قوی را در اختیارشان قرار دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا» اظهار كرد: در این آیه می‌بینیم که اسلام با فرقه سازگار نیست؛ ایجاد فرقه در اسلام به علت دور ماندن از حبل‌الله است. اگر مسلمانان جمیعا به حبل‌الله متوسل شوند هرگز فرقه‌ها شکل نمی‌گیرند.

وی افزود: قرآن به تنهایی حبل‌الله نیست، بلکه حبل‌الله فردی است که عالم به قرآن است؛ البته آن عالمی که خدا انتخاب کرده باشد. در زمان صدر اسلام رسول اکرم(ص) حبل‌الله بود و ممکن نیست که خداوند پس از ایشان جايگزني را مشخص نکرده باشد، زیرا مشخص نکردن حبل‌الله از سوی خداوند، به نقض آیه «واعتصموا ...» می‌انجامد. 

وي ادامه داد: در زمان غیبت، نایبان حبل‌الله حاضرند. امام راحل(ره) حبل‌الله نبود، بلکه نماینده حبل الله بود. تمام فشارهای دشمن این است که این حبل را بگسلند. 

آيت‌الله حائري شيرازي در بخش دیگری از سخنانش گفت: شعرای ما باید سعی کنند که گفتار اهل بیت(ع) را به زبان مردم برای مردم نقل کنند. از اهل بیت نقل شده است که اگر مردم کلام ما را می فهمیدند به ما علاقه‌مند می‌شدند. امروز روزی است که جهان اسلام در حال متمرکز شدن به دور حبل الهی است. 

امام جمعه شيراز همچنين درباره دلیل مخالفت با تشیع نيز توضيح داد: تشیع کانون منطق و وحدت مسلمانان است و به همین دلیل با آن مخالفت می‌شود.

در بخش ديگري از اين مراسم علی‌اکبر مداحی، مدیر هیات رزمندگان اسلام با اشاره به همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات رزمندگان اسلام در برگزاری کنگره شعر دهمین پیشوا گفت: در گذشته نيز چنين همكاري‌هاي مشتركي بين اين دو نهاد وجود داشته اما هيچگاه به اين گستردگي و حجم نبوده است. امیدواریم حركت‌هاي آينده نيز براي تقويت شعر آئینی باشد.

وی افزود: ما در طول سال نيز سلسله نشست‌هایی را برای شعرای آئینی برگزار می‌کنیم که در راستای عملی کردن رهنمودهایی رهبری درباره شعر آئینی است. استقبال گسترده مردم در اين  جشنواره و نيز ميزان جمعيت حاضر در مراسم اختتامیه نشان‌دهنده محبت اهل بيت نزد مردم مسلمان کشورمان است.

مداحی در پایان سخنانش از منتشر شدن آثار برگزیده اين كنگره در قالب کتاب خبر داد.

در بخش ديگري از اين مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامي و آیت‌الله حائری شیرازی دو کتاب «بر بال هدایت» (مجموعه اشعار) و «دهمین پیشوا» دربردارنده زندگینامه و سیره امام هادی(ع) رونمایی شد. 

همچنين از شش پیشکسوت شعر آیینی حبیب‌الله چایچیان متخلص به حسان، محمدعلی مجاهدی متخلص به پروانه، محمدجواد غفورزاده متخلص به شفق، ولی‌الله کلامی‌فرد متخلص به کلامی و غلامرضا سازگار متخلص به میثم تجلیل شد.

در این مراسم شاعراني چون غلامرضا سازگار، اعظم سعادتمند، حمیدرضا برقعی و ... شعرخوانی کردند. برقعي در اين مراسم اشعاري را درباره واقعه غدير خم قرائت كرد كه بارها از سوي حاضران با تحسين روبه‌رو شد. 

در بخش پاياني اين مراسم حجت‌الاسلام محمدجواد زماني دبير كنگره، بيانيه داوران را قرائت كرد. در کنگره سراسری شعر دهمین پیشوا دو هزار و 100 اثر از هزار و 200 شاعر به دبیرخانه رسید که در نهایت، 12 عنوان از آن‌ها برگزیده شد. پنج اثر نیز در بخش‌های شعر آزاد، کودک و نوجوان، ترانه و سرود و نثر ادبی تجلیل شدند.

رضا بابایی، حامد عسگری، سیدمهدی موسوی، علی موسوی و فاطمه بیرانوند از جمله تجلیل شدگان این کنگره بودند.

سجاد سعیدنژاد، اعظم سعادتمند، امیر توانایی املشی، الهه بیات مختاری، علی فردوسی، رضا یزدانی، محمد کامرانی اقدام، سیدمحمد بابامیری قمی و محمد میرزایی نیز عنوان برگزیدگان این را به خود اختصاص دادند.

همچنین حسین سنگری به عنوان برگزیده سوم، محسن کاویانی به عنوان برگزیده دوم و رضا خورشیدی فرد به عنوان برگزیده نخست شناخته شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها