وزیر ارشاد در آیین اختتامیه کنگره سراسری شعر دهمین پیشوا:
اهالی قلم آثار مناسب در پاسخ به اهانتهای دشمنان تولید کنند
آیین اختتامیه و اهدای جوایز کنگره سراسری شعر دهمین پیشوا (امام هادی (ع) شامگاه هشتم آبانماه در تالار وحدت برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: انتظارمان از اهالی قلم، شعر و ادب این است که با تولید آثار مناسب به اهانتهای دشمنان اسلام نسبت به ائمه اطهار(ع) پاسخ شایسته و درخور بدهند.-
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن تشکر از هیات رزمندگان اسلام به دلیل برگزاری کنگره شعر دهمین پیشوا اظهار کرد: ما در گذشته غفلت کردهایم اما امیدوارم با برگزاری چنین مراسمهایی برای همه ائمه اطهار(ع) در آینده بتوانیم گذشته را جبران کنیم. بنابراین، وظیفه اهالی قلم است تا با تولید آثار مناسب به معرفی این شخصیتهای بزرگ معنوی بپردازند.
وی در ادامه سخنانش گفت: در طول تاریخ نیز همواره این رویه وجود داشته که به محض اینکه توهینی به ائمه اطهار(ع) از سوی دشمنان اسلام وارد میشده، بزرگان و علما کتابهای قابل توجهی را در پاسخ به این اهانتها مینوشتند. امیدوارم این حرکت فرهنگی استمرار داشته باشد تا با تولید و معرفی آثار شایسته در این حوزه، مردم بیشتر با معارف و مکتب عصمت و طهارت آشنا شوند.
حسینی عنوان کرد: خوشبختانه اکنون شاهدیم که شاعران شعر آیینی قدم در جای پای شاعرانی مانند «کمیت اسدی» و «ابوفراس» میگذارند که در دوران اختناق از ائمه اطهار(ع) حمایت میکردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این موضوع که امام هادی(ع) در دوران سختی با مظلومیت و غربت زندگی میکردند، افزود: امروز هم شاهد مظلومیتهای این بزرگان هستیم. سادهاندیشی است که کسی این هجمهها و هتک حرمتها را حرکاتی اتفاقی بداند. وقتی که امام خمینی(ره) برابر اهانت سلمان رشدی موضع گرفتند، میدانستند که این حرکت از سوی دشمنان اسلام ادامه خواهد داشت.
وی در ادامه سخنانش گفت: اکنون نیز وظیفه ما است که برای معرفی دوره درخشان 205 ساله امامت اقدامهای لازم را انجام دهیم. افراد زیادی در دوران حاضر به دنبال حقیقتاند و وقتی درباره کمالات ائمه اطهار(ع) با آنها صحبت میشود، استقبال میکنند و خواهان اطلاعات بیشتر در این حوزهاند.
حسینی توضیح داد: در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در کنار توجه به «نهجالبلاغه» و «صحیفه سجادیه» به زیارت جامعه کبیره نیز توجه شد. در این نمایشگاه کتابهایی که به این زیارتنامه مربوط میشدند، به بازدیدکنندگان معرفی شد. معتقدم که درباره معرفی آثاری که با موضوع سایر ائمه اطهار(ع) تالیف شدهاند نیز باید چنین اقدامی کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زیارت جامعه کبیره یک دایرةالمعارف امامشناسی و انسانشناسی است، گفت: اگر میخواهیم جایگاه ائمه اطهار(ع) را بشناسیم باید این زیارتنامه را بخوانیم. این زیارتنامه از حیث سند در شمار معتبرترین زیارتنامههاست.
وی افزود: زیارتنامه جامعه کبیره از مشهورترین و غنیترین زیارتنامههای ائمه اطهار(ع) به شمار میرود که باید درباره آن بیشتر صحبت شود. همه اهالی فکر و اندیشه، اهالی قلم، تئاتر و هنرهای تجسمی میتوانند وارد این عرصه شوند و به معرفی این اثر ارزشمند بپردازند.
حسینی از برگزاری مراسم تجلیل از «فضل بن شاذان» در نیشابور خبر داد و گفت: با برگزاری این مراسم در آینده تصمیم داریم که آثار وی را احیا و به جامعه معرفی کنیم. همچنین باید برای شخصیتهای بزرگی مانند «حسین بن سعید اهوازی» که صاحب 30 کتاب در حوزه آداب فقه و مسایل اسلامی است، مراسمهای بزرگداشت برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش گفت: همچنین باید تمهیدات لازم برای تکریم شخصیتی مانند «عبدالعظیم حسنی» که وقتی دینشان را به امام هادی(ع) عرضه کردند، امام هادی(ع) در جوابشان میفرمایند: این همان دینی به شمار میآید که مورد رضایت خداوند است.
وی در پایان گفت: در دین اسلام شخصیتهای والای بیشماری وجود دارند که باید آنها را بشناسیم و به جامعه معرفی کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان از کتابهای «بر بال هدایت(اشعار)» و «دهیم پیشوا؛ زندگینامه و سیره امام هادی(ع)» رونمایی کرد. همچنین در این مراسم از شاعران پیشکسوت تجلیل شد.
آیین اختتامیه و اهدای جوایز این کنگره با سخنرانی آیتالله حائریشیرازی و همچنین شعرخوانی برخی شاعران و با حضور مداحان پیشکسوت از جمله علی مجاهدی، کلامی زنجانی، علی انسانی، امیری اسفندقه، محمدجواد غفورزاده(شفق)، غلامرضا سازگار، حبیبالله چایچیان(حسان) برگزار شد.
نظر شما