كتاب «ارث با نگاه تطبيقي» منتشر شد. نويسنده اين اثر، تمام موضوعات حوزه ارث را در حقوق، مذاهب پنجگانه اسلام، كليمي، زرتشتي و مسيحي بررسي كرده است.-
حجتالاسلام محمداسحاق جوري ادامه داد: اين كتاب هر يك از طبقات ارث را به طور جداگانه بررسي كرده است. به ويژه طبقات مربوط به زن و شوهر، اولاد، نوه، پدربزرگها و مادربزرگها كه بيشتر مورد رجوع مخاطب است، بسيار دقيق بررسي شدهاند.
وي يادآوري كرد: با وجودي كه مبناي اين اثر، فقه شيعه است، اما مباحث كتاب را با فقه اهل سنت و فقه زرتشتي، مسيحي و يهودي نيز تطبيق دادهام. حقوق مدني ايران، آمريكا و فرانسه نيز در اين تطبيق لحاظ شدهاند.
اين نويسنده، چگونگي حساب كردن ارث به روشهاي سنتي و جديد را بخش ديگري از كتابش دانست و گفت: با مطالعه اين روش هر فردي ميتواند سهم ارث خود را حساب كند.
جوري ادامه داد: اشكالاتي كه به قوانين اسلامي در حوزه ارث وارد شدهاند و پاسخ استاد مطهري به آنها نيز در كتاب آمده است. مبحث مربوط به ماليات بر ارث هم در كتاب طرح كردهام كه اين بخش ميتواند بيشتر مورد استفاده مديران ادارات دارايي قرار بگيرد.
وي با اشاره به استفاده از حدود پنج هزار منبع در تاليف اين اثر گفت: بسياري از اين منابع در پايان كتاب معرفي شدهاند تا مخاطبان براي به دست آوردن جامع است و حدود پنج هزار ماخذ دارد ميتوانند با مراجعه به آنها بيشتر اطلاعات به دست بياورند.
مدرس حقوق قصدش از تطبيقهاي اين كتاب را مشخص كردن ميزان تفاوتهاي اديان و نظامهاي حقوقي مختلف در مساله ارث دانست و گفت: از اين تطبيق، قصد عرضاندام فقه اسلامي را در مساله ارث نداشتم.
جوري يادآوري كرد: از بررسيهاي غيرعلمي مانند بررسي حقوق در شعر و ادبيات خودداري كردم تا متني كاملا علمي را در اختيار مخاطبان قرار دهم. قضات با داشتن اين كتاب، هرجا كه چالش يا سوالي در مساله ارث پيش آمد ميتوانند از آن استفاده كنند.
كتاب «ارث بانگاه تطبيقي: حقوق، مذاهب پنجگانه اسلام، مسيحي، كليمي و زرتشتي» با شمارگان سههزار نسخه، در 495 صفحه و به بهاي 12 هزار تومان از سوي نشر دفتر علم منتشر شد.
نظر شما