محمد سلطانيه در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اينكه تنها كتابخانه عمومي شهر اميريه 400 نفر عضو دارد، عنوان كرد: اين كتابخانه داراي 26 هزار نسخه و 19 هزار عنوان كتاب است. كتابهاي مورد نياز اعضاي اين كتابخانه به ویژه در حوزههای فني، كشاورزي و كامپيوتر به صورت سفارشي و بیشتر از سوي خيران خریداری و به كتابخانه اهدا ميشوند.
وي افزود: در اين كتابخانه به ازاي هر نفر، 11 جلد كتاب وجود دارد كه بر اساس اعلام غيررسمي نهاد کتابخانههای کشور و مقایسه با آمارهای ارایه شده، تاکنون مشابهای در کشور نداشته است.
نامزد دریافت عنوان كتابدار نمونه كشوري در هفته كتاب امسال، با اشاره به راهاندازي بخش كودك و نوجوان اين كتابخانه از دوسال پيش و نقش توجه به این بخش در موفقیت کتابخانههای شهرستانی گفت: بخش كودك اين كتابخانه با 20 متر مربع فضا و برپايي جلسههاي قصهگويي و جشنهاي مختلف براي كودكان، بسيار فعال است.
سلطانيه درباره شاخصهاي موفقيت كتابخانهها اظهار كرد: ارتباط مناسب كتابدار با مراجعه كننده و داشتن شور و نشاط براي راهنمايي آنان، فضاسازي مناسب براي جذب افراد به محيط كتابخانه، داشتن ارتباط با خيران براي پيشبرد برنامههاي فرهنگي كتابخانه و تامين منابع، نقش بزرگي در موفقيت كتابخانهها دارند.
كتابدار كتابخانه شهر اميريه با اشاره به ناكارآمد بودن مسابقههاي كتابخواني در اين كتابخانه گفت: به دليل فرهنگها، ظرفيتهاي علمي و نيازهاي متفاوت مردم در شهرستانهاي مختلف كشور، از مسابقههاي كتابخواني کشوری در این شهر استقبال مطلوبي نميشود.
وي افزود: بهتر است مسابقههاي كتابخواني در سطح منطقهاي و شهرستاني بر اساس نيازهاي مختلف مردم آن شهرستان برگزار شود و حتي قسمتي از درآمد اين مسابقههاي كتابخواني به عنوان مثال، صرف مسابقههاي نقاشي در سطح شهرستانها از جمله شهر اميريه شود، زیرا استقبال از اینگونه فعالیتها بسيار مناسب است.
سلطانيه با بيان اينكه بايد ظرفيتهاي علمي شهرستانها براي برگزاري مسابقههاي كتابخواني از سوي نهاد كتابخانههاي كشور در مناطق مختلف کشور در نظر گرفته شود، اظهار كرد: به عنوان مثال، شهرستان دامغان توان علمي بالايي دارد و به همین دلیل، مردم دامغان از مسابقههاي كتابخواني که بر اساس منابع بسيار ابتدايي انجام میشوند، استقبال نميكنند.
چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳
نظر شما