به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نشست «بررسی شعر نوجوانانه قیصر امینپور» امروز، سهشنبه، 10 آبان، با حضور مهدیه نظری و بابک نیکطلب از شاعران حوزه کودک و نوجوان در سرای روزنامهنگاران نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مهدیه نظری، که چند سال با قیصر امینپور همکار بوده است، گفت: نزدیک به هشت سال در سروش نوجوان با قیصر امینپور کار میکردم و به نظرم آن چه سبب میشد ویژگیهای منحصر به فرد امینپور بیشتر از هر خصیصه دیگری دیده شود، وجود تعادل در شعر او بود.
وی ادامه داد: قیصر امینپور نه روستازده بود و نه شهرزده و میتوان گفت همیشه تعادل را چه در کار و چه در زندگی شخصیاش رعایت میکرد.
این شاعر کودک و نوجوان اضافه کرد: امینپور معتقد بود که سنت باید در ادبیات و هنر جایگاه ویژه خود را داشته باشد، به ویژه تاکید داشت که در حوزه شعر نوجوان تعادل میان سنت و مدرنیته باید تعادل وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری برخی از شعرهای قیصر را نیمایی میدانند، گفت: قیصر حتی یک شعر سپید هم ندارد و همه شعرهایش نیماییاند ولی آن قدر هنرمندانه در همه شعرهای خود وزن مناسب را رعایت کرده که به چشم نمیآید و میتوان گفت که تمامی شعرهای او از وزن پنهان و ملایمی برخوردارند.
نظری ادامه داد: ویژگی مهم شعرهای قیصر امینپور تعادل است و این تعادل در اشعار قیصر امینپور بر اشعار بسیاری از شاعران نیز تاثیرگذار بوده است. پس از امینپور، تعادل را در شعر شاعرانی که از قیصر یاد گرفته بودند به خوبی میبینیم.
در ادامه این نشست، بابک نیکطلب، شاعر با بیان این که ویژگیهای مختلف قیصر در شعر بزرگسال و نوجوانش جاری بود، گفت: هنوز فاصله زیادی با قیصر نداریم. من حضور او را در زندگی خودم و جامعه احساس میکنم.
وی افزود: قیصر با همه زندگی، مردم، جامعه و جریانهای ساده زندگی راحت برخورد میکرد و خود را جدا از جامعه نمیدانست و همین طرز تفکر بود که موجب شد قیصر از جامعه جدا نشود و مردم نیز او را به خوبی بشناسند.
این شاعر ادامه داد: قیصر از سال 58 شعر نوجوان میسرود که هنوز یک نمونه از این شعرها در کتاب پنجم دبستان وجود دارد اما راهاندازی مجلهای به نام «سروش نوجوان» مخاطب جدید را به جامعه نشان داد و این مساله را که مخاطبی داریم که میخواهد حرف تازه بشنود، ولی بزرگسال نیست، مطرح کرد.
وی افزود: قیصر از شاعرانی است که میتوانیم از او به عنوان بنیانگذار شعر امروز نام ببریم. او راهگشای شعر نوجوان است. موضوعاتی که قیصر به آنها توجه کرده بسیار نابند و کمتر شاعری به این عرصه وارد شده است.
نیکطلب اضافه کرد: زبان شعر قیصر زبان فاخری است، ولی تحمیلی نیست. مردم شعر او را دوست دارند و مخاطبان با شعر او ارتباط واقعی را برقرار میکنند.
نیکطلب ادامه داد: تحصیل و تداوم مطالعه تا دکترای ادبیات موجب شد تا قیصر امینپور جریانهای جدی ادبی را به خوبی بشناسد. در آثار وی همه تکنیکهای ادبی لحاظ شدهاند.
نظر شما