پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۴
صفحه امروز؛ اول نوامبر

تئودور مومسن، دیل کارنگی و ویلیام استیرون از نویسندگانی هستند که سال‌ها پیش در چنین روزی از دنیا رفته اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، تقویم ادبی امروز در کنار سه چهره برجسته ادبی، یادآور چهار رویداد مهم فرهنگی نیز هست؛ چنین روزی در سال 1604 تراژدی «اتلو» و در سال 1611 نمایشنامه کمدی « توفان» دو اثر مهم ویلیام شکسپیر نمایشنامه نویس انگلیسی برای نخستین بار در سالن ویتهال لندن به روی صحنه رفت. همچنین در چنین روزی به سال 1790 ، ادموند برک نویسنده و نظریه پرداز ایرلندی، کتاب مشهور خود با عنوان «تاملاتی درباره انقلاب فرانسه» را منتشر کرد. او در این کتاب انتقادهای بسیاری بر عقلانیت سیاسی وارد کرد و مخالفتش را با رادیکالیسم نشان داد. آخرین رویداد مهم ادبی این روز افتتاح ساختمان تامس جفرسون، نخستین ساختمان کتابخانه کنگره آمریکا، در سال 1897 برای عموم است. این کتابخانه، قدیمی ترین مرکز فرهنگی دولت فدرال آمریکا و بزرگترین کتابخانه جهان است و در واشنگتن دی سی قرار دارد. 

تئودور مومسن
کریستیان ماتیاس تئودور مومسن، نویسنده و محقق آلمانی چنین روزی در سال 1903 از دنیا رفت. وی سال 1817 در شهر گاردینگ آلمان دیده به جهان گشود. او که بزرگترین نویسنده کلاسیک قرن نوزدهم به حساب می آید، سال 1902 جایزه نوبل را از آن خود کرد. وی یکی از معدود نویسندگانی است که با خلق آثار غیرداستانی به عنوان برنده نوبل ادبیات انتخاب شده است. تحقیقات وی بر تاریخ روم هنوز به عنوان مرجع مهمی از تاریخ این کشور محسوب می شود. «تاريخ سه جلدی روم»، «حقوق سياسي»، «حقوق جزا در روم» و «گفتار و رسالت» از  آثار اوست.
 
دیل کارنگی
دیل کارنگی، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1955 برای همیشه آرمید. وی که سال 1888 به دنیا آمد، در زمینه توسعه روابط اجتماعی آثاری نوشت و خوانندگان بسیاری را جذب کتاب‌های خود کرد. کتاب «آیین دوست یابی» وی که سال 1936 آن را به رشته تحریر در آورد از همان زمان تا به امروز از کتاب های پرفروش بوده است. «آیین زندگی» و «آیین سخنرانی» از دیگر آثار اوست. 

ویلیام استیرون
ویلیام استیرون، رمان نویس آمریکایی چنین روزی در سال 2006 از دنیا رفت. او که سال 1925 دیده به جهان گشوده بود، به عنوان یک نویسنده شهیر برترین جوایز ادبی را برای آثارش دریافت کرد. او که علاوه بر ادبيات داستانی به ادبيات نمايشی هم می پرداخت، با نوشتن رمان «انتخاب سوفی» شهرت يافت و سال 1968 به خاطر رمان «اعترافات نات تورنر» برنده جايزه پوليتزر شد. «در برابر تاریکی»، «يادداشت‌های يك مجنون»، «راهپيمايی طولانی»، «طعمه زنان» و «تختخوابی برای ظلمت» از مهم ترين آثار وی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها