سه‌شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۸
اصلی‌ترین منبع حقوق عمومی در دین اسلام قرآن است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه همایش حقوق عمومی در قرآن‌ کریم گفت: در نظام اسلامی به حقوق عمومی عنایت ویژه‌ای شده و اصلی‌ترین منبع حقوق عمومی در دین اسلام قرآن کریم است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدمحمد حسینی در این مراسم اظهار کرد: آیات قرآن کریم به طور مستقیم و غیرمستقیم به لزوم رعایت حقوق عمومی و خصوصی اشاره می‌کند. 

وی عنوان کرد: در این کتاب آسمانی به تمام شاخه‌های حقوق توجه شده و آغاز قرآن با نام خدا و پایان این کتاب آسمانی با نام مردم دلیلی بر این مدعاست. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: استفاده از واژه امت و بیش از 10واژه دیگر نشان از دغدغه این کتاب به امنیت اجتماعی و انسان دینی دارد. 

به گفته حسینی، اشاره صریح قرآن کریم به موضوع فلسفه بعثت پیامبر بیانگر پرداختن این کتاب آسمانی به مقوله حقوق عمومی است.

وی ادامه داد: اشاره به موضوع‌هایی مانند ازدواج و طلاق در قالب آیات آسمانی در قرآن کریم نیز دلیلی بر دغدغه‌های این کتاب آسمانی به حقوق خصوصی است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توضیح داد: تاکید بر رعایت حقوق متقابل افراد جامعه نسبت به یکدیگر و حاکمیت نشان از این مهم دارد که همه آیات قرآن کریم به نوعی به مقوله حقوق عمومی تاکید دارد و این امر حتی در قصص قرآنی نیز قابل درک است. 

حسینی، پرداخت به موضوع‌هایی مانند تساوی انسان‌ها، سعی و تلاش، جهاد، توجه به رابطه مردم با حاکمیت، مردم و پیوند با رهبری جامعه اسلامی و مسوولیت این دو نسبت به یکدیگر، توجه به حق اشتغال، حق مسکن، آزادی مشروع، مشورت مومنین با یکدیگر، توجه به مصونیت جان و آبرو و اقتصاد در روابط میان مسلمانان و مردم دیگر ادیان را از مصادیق توجه قرآن به حقوق عمومی قلمداد کرد.

وی در ادامه با یادآوری این‌که آیات قرآنی به مالیات‌های اسلامی اشاره می‌کنند، گفت: توجه به مالیات‌های اسلامی مانند خمس و زکات و نحوه استفاده از این نوع مالیات‌ها نیز نشان از توجه قرآن به حقوق در اقتصاد دارد. 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاداسلامی، توجه به حقوق کارمندان نیز در سوره حضرت یوسف(ع) مورد توجه قرار گرفته است. 

حسینی افزود: قرآن توجه عمیقی به حقوق بین‌المللی دارد و پرداختن به موضوع جنگ و صلح، مذاکره با ملت‌های غیرمسلمان دلیلی بر این ادعاست. 

وی عنوان کرد: قرآن کریم همچنین به حقوق جزای عمومی نیز توجه کرده است که از جمله آن می‌توان به اشاره برخی آیات قرآن به جرایمی مانند سرقت، تهمت، قتل و مسایلی از این دست اشاره کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در آیات قرآن کریم همچنین به مقولاتی همچون اقامه شهادت در راه خدا و سوگند اشاره شده است که این امر نشانه‌ای از اهمیت آیین دادرسی در این کتاب آسمانی دارد.

حسینی مهم‌ترین منبع حقوق اسلامی را قرآن کریم دانست و بر استفاده بیش از پیش از این کتاب آسمانی از سوی اندیشمندان و صاحب‌نظران تاکید کرد. 

مراسم اختتامیه همایش یک روزه حقوق عمومی در قرآن کریم دیروز 
(15 آبان) در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط