سه‌شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۴
معرفی برندگان جایزه فمینای 2012 فرانسه

روند اهدای جوایز ادبی فرانسه دیروز با معرفی برندگان جایزه فمینا 2012 شروع شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از سایت این جایزه، گروه داوری جایزه مهم فمینای فرانسه به سرپرستي كاميل لورن، نويسنده سرشناس فرانسوي پاتریک دوویل را با رمان «طاعون و وبا» به عنوان برنده 2012 خود شناخت و جولی اوتسکای آمریکایی را نیز برای رمان «بودا در اتاق زیر شیروانی» شایسته دریافت جایزه بهترین رمان خارجی دانست.
 
بسیاری از منتقدان پیش بینی می کردند که پاتریک دوویل نویسنده کهنه کار فرانسوی امسال این جایزه را به خانه ببرد. دوويل با رمان «طاعون و وبا» جايزه ادبي فناك 2012 را دریافت کرد و به فهرست نامزدهاي سه جايزه گنكور، رنودو و مديسي هم راه یافت. 

وی در رمان «طاعون و وبا» زندگی آلکساندر یرسین پزشک فرانسوی ـ سوییسی را در قالب داستانی بیان کرده است. او یکی از محققان جوان است كه در نخستین تیم انستیتو پاستور که سال 1887 تاسیس شد بود حضور داشت و سرانجام موفق شد باسیل عامل طاعون را کشف کند. این محقق در سفری که در سال 1894 به آسیا داشت در هنگ کنگ موفق به کشف عامل این بیماری شد. او سال 1943 در جریان حمله ژاپن درگذشت. پاتریک دوویل برای بیان این داستان علمی و انسانی همه مسیری را که این محقق طی کرده بود، درنوردید تا بتواند با استفاده از مستندات آرشیوی انستیتو پاستور زندگی او را تصویر کند. 

پاتریک دوویل متولد 1957 و تحصیل کرده رشته فلسفه و ادبیات تطبیقی است. او در دهه 80 در خاورمیانه، نیجریه و الجزایر بود و دهه 90 به کوبا و اوروگوئه در آمریکا مرکزی رفت. او 11 کتاب نوشته و آثارش به زبان‌های مختلف ترجمه شده است. 

«بودا در اتاق زیر شیروانی» که در فرانسه با عنوان «برخی هرگز دریا را ندیده‌اند» از سوی انتشارات «فبوس» منتشر شده، دومین رمان جولی اوتسکای و درباره مهاجرت اجباری زنان جوان ژاپنی به آمریکا برای ازدواج با مردان مهاجر هموطنشان است. 

اوتسوکا دیشب هنگام دریافت جایزه فمینا در پاریس ابراز امیدواری کرد که دریافت این جایزه موجب شناخته شدن این کتاب و رنج زنان ژاپنی آن نسل شود. او در رشته هنر تحصیل کرده و نقاش است.
«آن‌ها گریختند» اثر تیه‌ری بستینگل، «ویویان الیزابت فوویل» اثر ژولیا دیک، «گفتاری درباره سقوط رم» اثر ژروم فراری، «قرق ماه اکتبر» اثر لانسلو هملین، «موسیقی ناب: قطعه‌ای با کارلوس کلایبر» اثر برونو لومر، «آخرین روزهای اسموکی نلسون» اثر کاترین ماوریکاکیس، «کودک و قناری» اثر کاترین سافونوف، «درود بر ماری» اثر آنتوان سنانک و «میز کوچک، مرتب باشد!» اثر آن سر دیگر نامزدهای مراحل پیشین دریافت این جایزه برای سال 2012 بودند.

«از سوی کنعان» اثر سباستیان بری، «ماشین‌نویس آقای جیمز» اثر میشیل هینز، «چهار کتاب» اثر یان لیانکه، «میز دیگران» اثر میشایل اونداتیه، «کتاب» اثر خوزه لوئیز پژوتو، «صدای اشیایی که فرو می‌ریزند» اثر خوان گابریل واسکزو «در حالی که می‌توان معمولی بود چرا خوشبخت باشیم؟» اثر ژانت وینترسون نیز به عنوان برترین کتاب‌های خارجی ترجمه شده به زبان فرانسوی به فهرست نامزدهای این بخش راه یافته بودند. 

جايزه ادبي فمينا يك سال پس از تاسيس جايزه ادبي گنكور در سال 1904 توسط 22 نويسنده همكار در مجله «زندگي زيبا» كه بعدها به نام «فمينا» تغيير نام يافت، شكل گرفت. اين جايزه سال گذشته به رمان «جين مانسفيلد 1967» اثر سيمون ليبراتي تعلق گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها