تقویم ادبی امروز یادآور نام بزرگانی چون آلبر کامو، ویل دورانت و تام پیترز است.-
آلبر کامو
آلبر کامو، نویسنده فرانسوی چنین روزی در سال 1913 در دهکده ای کوچک در الجزایر به دنیا آمد. او از کودکی طعم فقر را چشید و به خاطر تنگدستی پس از پایان دبستان به کارگری مشغول شد اما معلمش به استعدادهای وی پی برد و او را به ادامه تحصیل تشویق کرد. او کار ادبیاش را از سال ۱۹۳۸ با روزنامه نگاری آغاز کرد. پس از انتشار کتاب «تهوع» سارتر، وی در روزنامه نقدی بر آن نوشت و با این کار وارد دنیای ادبیات و نوشتن شد. سال ۱۹۳۹ مجموعه مقالاتی تحت عنوان «فقر در قبایلیه» نوشت که کیفرخواستی علیه استعمارگران بود. وی سال 1942 شاهکارش «بیگانه» را به رشته تحریر در آورد و پس از آن «طاعون» را سال 1947 منتشر کرد که در زمان خود پرفروشترین کتاب فرانسه شد. او سال 1956 «سقوط» را روانه بازار کرد و سال 1957 موفق شد تا جایزه نوبل را از آن خود کند. دو کتاب دیگر وی با عنوان «مرگ شاد» و «آدم اول» در سال های 1970 و 1995 و پس از مرگ این نویسنده توسط همسرش به چاپ رسید. وی ژانویه 1960 در سانحه رانندگی از دنیا رفت.
ویل دورانت
ویل دورانت، نویسنده و مورخ آمریکایی چنین روزی در سال 1981 برای همیشه آرمید. وی سال 1885 به دنیا آمد. مهم ترین اثر وی «تاریخ تمدن» نام دارد که مجموعه 11 جلدی است که با همکاری همسرش آریل دورانت در فاصله سال های 1935 تا 1975 نوشته است. او و همسرش سال 1968 جایزه پولیتزر را در بخش ادبیات غیرداستانی و سال 1977 مدال آزادی رییس جمهوری را از آن خود کردند. «تاریخ فلسفه»، «فلسفه و مشکلات اجتماعی» و «لذات فلسفه» از دیگر آثار اوست.
تام پیترز
تام پیترز، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1942 در بالتیمور آمریکا به دنیا آمد. کتاب وی با عنوان «جستجوی تعالی» که سال ۱۹۸۲ منتشر شد نخستین و موفقیت آمیزترین کتاب او بود و این کتاب را یکی از سه کتاب برتر قرن در زمینه کسب و کار دانسته اند. علاوه بر کتاب های متعدد، صدها مقاله از او نیز در روزنامه ها و مجله های مختلف عمومی و علمی منتشر شده است. «چیزهای بزرگ کوچک»، «طراحی» و «استعداد» از دیگر آثار اوست.
نظر شما