به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، اسحاق صلاحی در این دیدار به اهمیت و ضرورت نزدیکی تمدنها با یکدیگر پرداخت و یادآور شد: برخی قدرتها در حال پیگیری تئوریهایی نظیر برخورد تمدنها هستند و سعی در اجرایی کردن آنها دارند. در حالی که نزدیکی تمدنها با بستر اسلامی میتواند به نیازهای امروزی بشر پاسخ مناسبی دهد.
صلاحی با مروری بر مشترکات تاریخی و فرهنگی ملتهای منطقه افزود: ملت ایران و تاتارستان دارای فرهنگی غنی هستند و مشترکات آنها میتواند باعث نزدیکی بیشتر شود. آینده از آن ملتهایی است که دارای فرهنگ و تمدن هستند و خوشحالیم که این دو ملت نیز دارای چنین جایگاهی هستند.
ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در بخش دیگری از سخنان خود به مرور اجمالی سازمان متبوع پرداخت و ویژگیهای این سازمان از پاسخگویی به مراجعان و ارتباط اینترنتی و همچنین شبانهروزی بودن آن را در منطقه بینظیر دانست.
در ادامه، معاون وزیر فرهنگ جمهوری خودمختار تاتارستان گفت: امروز از مکانهای مختلفی نظیر دانشگاه تهران و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازدید کردیم اما سازمان اسناد و کتابخانه ملی، بهترین بخش بازدیدمان بود.
آزادوونعمتو در ادامه گفت: در آرشیو و کتابخانه ما، آثاری از حضور ایرانیان که به عنوان تجار و بازرگان حضور داشتند، وجود دارد و این منابع برای محققان ایرانی میتواند اهمیت فراوانی داشته باشد.
معاون وزارت فرهنگ تاتارستان در ادامه یادآور شد: در تاتارستان علاقه بسیاری به فرهنگ و مردم ایران وجود دارد و سینما و موسیقی شما برای ما اهمیت بالایی دارد. تصور میکنم زبان و ادبیات فارسی نیز در همه جای دنیا از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
در ادامه این دیدار، برخی از آثار چاپ شده توسط آرشیو ملی تاتارستان که درباره ایران نوشته شده بود به صلاحی اهدا شد و صلاحی نیز به رسم یادبود، نسخهای نفیس و تجدید چاپ شده از کتاب مثنوی معنوی را به معاون وزیر فرهنگ جمهوری تاتارستان اهدا کرد.
در پایان این دیدار دو طرف بر ضرورت انعقاد تفاهمنامهای با هدف گسترش همکاريهای بين دو كشور تاکید کردند.
بعد از این دیدار هیات فرهنگی تاتارستانی به بازدید از بخشهای مختلف سازمان اسناد و کتابخانه ملی پرداختند.
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۷
نظر شما