مدير موزه عبرت ایران از برگزاري چهارمين نشست تخصصي این موزه با عنوان «شکنجه – ساواک – پهلوی» در بيستوپنجمين روز ديماه خبر داد. در اين نشست سه كتاب «در دامگه حادثه»، «اثر انگشت ساواك» و «داوري ساواك» در قالب مقالات ارسالي محققان مورد واكاوي قرار ميگيرند._
وي درباره انتخاب كتاب «دامگه حادثه» به عنوان يكي از محورهاي اصلي اين نشست تخصصي گفت: اين اثر يكي از كتابهاي جنجال برانگيز در خارج از كشور بود و ذهن افراد بسياري را به خود معطوف كرد. بسياري از مطالب کتاب دروغ آشكارند، دروغهایي كه شاهدان ماجراها را به خنده وا ميدارد.
حسنپور افزود: پرویز ثابتی، راوی کتاب و مقام ارشد ساواک ادعا ميكند كه در دوران رژيم پهلوي هيچ نوع شكنجهاي وجود نداشت و ما با شكنجه مخالف بوديم. درحالي كه رژيم پهلوي زندانهاي متعددي مانند فلك الافلاك، كميته مشترك ضدخرابكاري، قصر، قزلقلعه و چندين زندان ديگر داشت. در زندان كميته مشترك ضد خرابكاري بيش از هشت هزار نفر زن و مرد تحت شكنجه و بازجويي قرار گرفتند. تعداد زيادي از اين افراد زنده هستند و سندهای اعتراف شكنجهگران و عوامل رژيم پهلوي نيز موجودند.
وي ادامه داد: ثابتي ادعا ميكند كه شكنجهاي وجود نداشته، اما محمدرضا پهلوي سال 1354 در مصاحبهاي با يكي از خبرنگاران خارجي به شكنجه در زندانهاي ايران اعتراف ميكند.
حسنپور گفت: قصد داريم با واكاوي مباحث مطرح شده در كتاب خاطرات پرويز ثابتي، نقد منصفانه و بدون حاشيهای در فضاي آزاد داشته باشيم تا مساله وجود شكنجه در زندانهاي رژبم پهلوي با بحث و بررسي، به صورت مستند و علمي مطرح و به آن پرداخته شود.
وي در اين باره كه آيا مقالات نشست تخصصي «شکنجه – ساواک – پهلوی» به صورت كتاب منتشر ميشوند، افزود: بايد ديد كه اين مقالات در چه سطحي هستند و ارزش كتاب شدن را دارند يا نه اما با توجه به استقبالي كه از فراخوان نشست ديدهام فكر ميكنم به آثار قابل توجهي براي چاپ كتاب دست پيدا كنيم.
حسنپور ادامه داد: مراسم افتتاح اين نشست 25 دي ماه سال 1391 و در آستانه سالروز فرار شاه از ايران برگزار ميشود و به مقالات برگزیده، جوايز ارزندهاي اهدا خواهد شد.
موزه عبرت ایران با همکاری مجمع هماهنگی کانونهای اسنادی و تاریخپژوهی کشور(مهتاب) نشست تخصصی «شکنجه – ساواک – پهلوی»را برگزار میکند. موضوعهای مورد نظر این نشست، واکاوی کتابهاي «در دامگه حادثه»، «اثر انگشت ساواك» و «داوري ساواك»، رژیم پهلوی و سیاست سرکوب، شکنجه در عصر پهلوی، ساواک و الگوبرداری از اینتليجنسسرویس، سیا و موساد، ساواک و شکنجهگران، ساواک و شکنجهشدههاست.
مهلت ارسال آثار و مقالات تا 15 آذر 1391 به نشانی موزه عبرت ایران در تهران، میدان امام خمینی(ره)، ابتدای خیابان فردوسی، خیابان کوشک مصری، خیابان شهید یارجانی، شماره 11 یا پست الکترونیکی info@ebratmuseum.ir تعیین شده است.
نظر شما