شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۸
«دخيل هفتم» ماجراهایی از زندان ساواک دارد

کتاب «دخيل هفتم» نوشته محمد رودگر براي چاپ به انتشارات سلمان پاك، وابسته به موسسه شهرستان ادب سپرده شد. ماجراهای پررنگ اين رمان به سال‌هاي قبل از انقلاب و شكنجه شدن افراد مبارز در زندان كميته مشترك ضد خرابكاري ساواک مربوط می‌شوند.-

محمد رودگر در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ از تحويل رمان خود با موضوع انقلاب به انتشارات سلمان پاك، وابسته به موسسه شهرستان ادب خبر داد و اظهار كرد:‌ «دخيل هفتم» روايتي از ماجراهاي زندگي خاطره‌نويسي است كه به واسطه روبه‌رو شدن با پرسش‌هاي جواني كه متعلق به نسل امروز است به نقل وقايع گذشته روي مي‌آورد.

وي ادامه داد: راوي رمان، خاطرات خود را از سال‌هاي قبل از انقلاب و دستگيري نيرو‌هاي انقلابي و شكنجه آن‌ها در زندان كميته مشترك ضد خرابكاري ساواک، پيروزي انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و جامعه امروز بيان مي‌كند. بخش‌هايی از اين رمان هم نگاهي به زندگي عاشقانه پسری جوان دارد.

رودگر با اشاره به اين كه بخش عمده ماجراهای رمان در زندان كميته مشترك ضد خرابكاري ساواک دنبال مي‌شود، درباره واقعي بودن ماجرا‌هاي نقل شده در رمان گفت: ماجراهاي رمان برگرفته از واقعيت و حاصل گفت‌وگو با برخي زندانیان سياسي دوره رژيم پهلوي است. حتي زندگي شخصیت خاطره‌نويس رمان هم ريشه در واقعيت دارد. البته تمامي ماجرا‌ها عین واقعيت‌ها نيست و تخيل داستان‌نويس بر ماجراها سایه انداخته است.

وي در اين باره كه با چه هدفي نقطه تلاقي ماجراها را بين جوانی از نسل امروز و خاطره‌نويسی از سال‌هاي قبل انقلاب انتخاب كرده است، توضيح داد: در رمان «دخيل هفتم» به دنبال نشان دادن شكاف بين نسل‌ها هستم؛ اين‌‌كه جوان امروز آرزوهاي مرد نسل قديم را درك نمي‌كند و در مقابل مرد نسل قديم هم حوصله‌اي براي مواجه با جوان نسل امروز ندارد و همين اتفاق در پاره‌اي موارد باعث از كوره در رفتن جوان مي‌شود.

رودگر درباره وضعيت رمان انقلاب در جامعه امروز گفت: موج تازه‌اي در جامعه براي نگارش رمان انقلاب ايجاد شده است. هر چند اين اتفاق ديرهنگام است و چهره‌های مطرحي هم در حوزه نگارش رمان انقلاب وجود ندارند. برخي مولفان هم كه توانايي نگارش رمان‌هاي خوب را دارند، تمايلي به نوشتن رمان از اين وقایع تاريخي نشان نمي‌دهند. البته در سال‌هاي اخير كتاب‌هاي خوبي نوشته شده‌اند، اما به صورت كلي تعداد اين كتاب‌ها بسيار اندكند. 

وي ادامه داد: ‌متاسفانه نويسندگان در نگارش رمان‌هايی كه تكيه بر تاريخ دارند با چند مشكل نظير در دسترس نبودن منابع و نبود سرمايه‌گذاري مناسب روبه‌رو هستند. ارگان‌ها و سازمان‌هايی هم كه در حوزه انقلاب از تاليف كتاب حمایت مي‌کنند بيشتر با مولفاني قرار داد مي‌بندند كه سابقه كاري چنداني ندارند.

نويسنده كتاب «ديلمزاد» درباره انتخاب عنوان «دخيل هفتم» براي كتابش گفت: اين داستان داراي گرايش عرفاني و فلسفي است و نام اثر نيز بر اساس نگاه عرفاني انتخاب شده است. اين كتاب مدتي پيش براي بازبيني به موسسه شهرستان ادب تحويل داده شد و پس از تایيد توسط انتشارات سلمان پاك منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط