پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
وزیر ارشاد: شرایط برای خدمت به نشر ایران فراهم است

سومین نشست سالیانه هم اندیشی اصحاب نشر با مسوولان امر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه (24 آبان) در هتل انقلاب برگزار شد. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: تغییر و تحولاتی که در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته، شرایط را برای خدمت به نشر ایران بیش از گذشته فراهم کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سیدمحمد حسینی در این مراسم اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به این که در ارتباط با قشر نخبه جامعه است، همواره انجام حجم وسیعی از فعالیت های فرهنگی کشور را بر عهده دارد. همه اهالی فرهنگ و هنر نیز از این وزارتخانه انتظاراتی دارند که باید برآورده شوند البته واضح است که باید به ناشران بیشتر توجه کرد.

وی با بیان این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هرگونه پیشنهاد و راهکاری که از سوی ناشران و سایر تشکل های نشر ارایه شود، استقبال می کند، افزود: کلیات بحث مربوط به معافیت مالیات های تشکل های نشر در دولت تصویب شده است. رییس جمهوری نیز همواره در جلسه های دولت حمایت های خود را در این باره مطرح می کند.

حسینی عنوان کرد: تشکل های نشر باید از ناحیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطمئن باشند که این وزارتخانه در حل مشکلات حوزه نشر کوتاهی نمی کند مگر این که مشکلی خارج از حیطه اختیارها و فراتر از ظرفیت های وزارت ارشاد وجود داشته باشد که حل آن از توانایی این وزارتخانه خارج است. چه خوب بود که در این نشست نمایندگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند تا در جایگاه پاسخگویی، بررسی و حل برخی از این مشکل ها قرار می گرفتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: اغلب شکایت های وارده از سوی ناشران حاکی از نامناسب بودن مکان برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشتر برای اختصاص زمینی به این نمایشگاه مذاکراتی را انجام داده بود اما به دلیل محدود بودن فضای زمین مورد نظر مساله خرید این زمین منتفی شد.

وی در ادامه سخنانش گفت: همچنین مسوولان و متولیان راه اندازی مجتمع فرهنگی باغ کتاب نیز به برپایی نمایشگاه کتاب تهران در این مجتمع اصرار داشتند اما به دلیل مسایل مالی، این موضوع نیز متوقف شد که امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی، تکمیل مجتمع باغ کتاب هرچه زودتر به نتیجه برسد تا شاهد برپایی نمایشگاه کتاب تهران در آن باشیم.

حسینی با اشاره به دو برابر شدن فضای کتابخانه های کشور اظهار کرد: همه فعالیت هایی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می شوند، در مسیر کمک به صنعت نشر و چاپ کشور است. اگر نمایشگاه های کتاب متعدد در سراسر کشور برگزار می شوند و یا شاهد برپایی مراسم های مختلف جوایز کتاب در کشوریم، همه این فعالیت ها تنها با هدف بررسی مشکل های مربوط به کتاب انجام می شوند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: امسال به دلیل وضعیت ارزی کشور مشکل های مربوط به حوزه نشر افزایش پیدا کرده اند. این به معنای بی تفاوتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست بلکه این وزارتخانه تمام تلاش و توان خود را برای پی گیری مسایل پیش آمده در حوزه نشر به کار گرفته است.

وی عنوان کرد: از ناشران فعال کشور که با وجود مشکل های فراوان در حوزه نشر همچنان به فعالیت های خود با قدرت بیشتر ادامه می دهند به گونه ای که هیچ وقفه ای در تولید کتاب صورت نگرفته است، تشکر می کنم. امیدوارم در آینده نزدیک شاهد بهبود وضعیت نشر کشور باشیم.

حسینی افزود: اگر خواهان افزایش سرانه مطالعه در کشوریم، باید تمام ضعف های این حوزه را شناسایی کنیم و با هدف رفع این نواقص با قدرت بیشتر به پا خیزیم. 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر سخنران های این مراسم بود. وی خواستار استمرار برگزاری چنین جلسه هایی شد و گفت: تمام مشکل های موجود در حوزه نشر و کاغذ هم به صورت مکتوب و هم به صورت شفاهی در اختیار معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته اند. این معاونت با هدف حل موانع حوزه نشر از هیچ گونه حمایتی دریغ نخواهد کرد. 

علی اسماعیلی با اشاره به بحث حمایت مالی این معاونت از ناشران اظهار کرد: میزان بودجه این معاونت برای حمایت ناشران محدود است. بنابراین، این حمایت ها باید به صورت بهینه اختصاص یابد. همچنین در بحث مربوط به حمایت از خرید کتاب، باید بگویم که این معاونت تنها 6 درصد توان خرید کتاب دارد. 

وی در ادامه سخنانش گفت: معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سال گذشته حدود 16 میلیارد تومان در حوزه خرید کتاب حمایت کرد اما امسال به دلیل محدودیت های مالی تاکنون موفق به خرید 6 میلیارد تومان کتاب شده است. البته امیدوارم با پی گیری های در حال انجام، این رقم در آینده نزدیک به 11 میلیارد تومان برسد. 

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: تمام آیین نامه های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف اصلاح و در صورت نیاز اعمال تغییرات لازم در حال بازبینی اند.

اسماعیلی توضیح داد: توسعه نشر الکترونیک از جمله تاکیدهای رهبر معظم انقلاب اسلامی محسوب می شود. بنابراین، باید برای توسعه نشر دیجیتال در کشور اهتمام ویژه داشت اما این به معنای حذف نشر مکتوب نیست بلکه با وجود گسترش نشر دیجیتال کتاب همچنان جایگاه والای خود را حفظ کرده است.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به مساله ممیزی کتاب افزود: تمام تلاش این معاونت در تسهیل و تسریع فرآیند صدور مجوز کتاب است.

وی عنوان کرد: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می کوشد تا با هدف تسهیل در فرآیند استفاده از بن های کتاب، بانک عامل(بانک صادرات) را تغییر دهد. در این راستا مذاکراتی را نیز انجام داده ایم که امیدوارم در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده شاهد اجرای این طرح باشیم.

اسماعیلی با اشاره به مشکل های موجود در سیستم توزیع کتاب افزود: متاسفانه اکنون تنها یک سیستم توزیع کتاب با عنوان «ترنج» وجود دارد. معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد آمادگی خود را با هدف صدور مجوز برای راه اندازی سیستم های توزیع کتاب متعدد اعلام می کند.

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: این معاونت با بررسی های انجام شده، از حدود سه هفته پیش به پرداخت بدهی های ناشران اقدام کرده است.

وی در پایان گفت: آموزش تشکل های نشر، تقویت اتحادیه ها به ویژه اتحادیه ناشران جهان، رونق بخشی اقتصاد کتاب و تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت نشر ایران با هدف بررسی مشکل های این حوزه از جمله فعالیت هایی به شمار می رود که در دستور کار معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته اند.

در این مراسم نمایندگانی از انجمن های ناشران مختلف کشور، کتابفروشان پیشکسوت، تعاونی ها و تشکل های نشر و همچنین اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به ارایه مشکل ها و موانع موجود در حوزه کاغد و کتاب پرداختند و پیشنهادهایی را با هدف عملیاتی شدن از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کردند و خواستار حل هر چه زودتر این موانع و مشکل ها شدند.

در این مراسم محمد اللهیاری فومنی، مدیرکل اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و داریوش رضوانی، مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی شجاعی صائین، مدیرعامل موسسه خانه کتاب حضور داشتند. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این مراسم از تمبر بیستمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران رونمایی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها