«به بحرین نروید»؛ این جمله، تیتر بیانیهای است که از نویسندگان و ادیبان عرب میخواهد تا در نشست «اتحادیه عمومی نویسندگان و ادیبان عرب» که ماه آینده در «منامه» پایتخت بحرین برگزار میشود، شرکت نکنند.-
روزنامه «الأخبار» لبنان در شماره (1861) خود که دیروز شنبه 17 نوامبر (27 آبان) منتشر شد در گزارشی با عنوان «نویسندگان عرب! مملکت وحشت را تحریم کنید» به موضوع این بیانیه پرداخته و مینویسد: بعد از تغییر نام «خانواده» ادیبان و نویسندگان بحرین به «اتحادیه» و محاکمه بسیاری از ادیبان و نویسندگان و اصحاب رسانه در این کشور و همزمان با فعالیتهای وزارت فرهنگ بحرین در سرکوب اندیشمندان و نویسندگانی که در تظاهرات «14 فوریه 2011» شرکت داشتند، سازمان جدیدی در راستای اهداف حکومت بحرین و از سوی آن ایجاد شد.
این «اتحادیه» روند حرکت «خانواده نویسندگان و ادیبان» را که سالها مستقل از دولت عمل کرده بود منحرف کرد و ادبیات و دولت را در یک دایره نهاد و از ادبیات، ابزار توجیهگر و پوشانندهای برای اقدامات مجرمانه دولت ساخت. امروز «اتحادیه نویسندگان و ادیبان بحرین» در اقدام جدید خود تلاش میکند تا با گردهم آوردن نویسندگان و ادبا از سایر کشورهای عربی، افکار عمومی جهانی را بدین سو سوق دهد که هیچ حرکت اعتراضآمیزی با خواستهای دموکراتیک در این امیرنشین کوچک وجود ندارد.
جالب آنکه نامهای نویسندگانی که قرار است از بحرین و دیگر کشورهای عربی در این سمینار شرکت کنند، تا کنون اعلام نشده و شاید ترس آن میرود که این دعوت شدگان از سوی فعالان انقلابی به تحریم این نشست دعوت شوند. اما گروهی از نویسندگان عرب بیانیهای را در همین راستا منتشر و امضا کردهاند و در آن ضمن تحریم این نشست، دستمایه ننگین اتحادیه نویسندگان عرب را در سازش با دیکتاتورهای جهان عرب و سکوت در برابر سرکوب نویسندگان آزاده این دیار، محکوم میکنند.
این بیانیه، انگشت اتهام خود را به سوی برگزاری این نشست اشاره میرود و میگوید «برگزاری این نشست، مشروعیتی رایگان به دولت سرکوبگر بحرین و وزارت فرهنگ این کشور و نویسندگانی میدهد که دست سلطه خود را بر خانواده ادیبان و نویسندگان بحرین گذاشتهاند». این بیانیه خواهان آن نیست که این نشست به تعویق بيفتد یا به کشوری دیگر منتقل شود بلکه از دیگر اتحادیههای نویسندگان در کشورهای عربی ـ به ویژه آنان که قیامهای عربی را تجربه کردهاند ـ میخواهد که نشست «منامه» را تحریم کنند.
این بیانیه را نویسندگان و شاعرانی از کشورهای مختلف عربی امضا کردهاند. شاعر بحرینی «مهدی سلمان» با امضای این بیانیه و ضمن تأکید بر تحریم این نشست در گفتوگوی خود با روزنامه الأخبار لبنان میگوید: من با این تحریم موافقم زیرا خواهان آنم که نویسندگان عرب زمانی به بحرین بیایند که کشورم از نعمت آزادی و فضای آزاد برخوردار باشد نه آنکه در هنگام حضور آنان، بخشی از روشنفکران واقعی بحرین در زندانها به سر برند و بقیهشان در حاشیه و کنترل باشند و روشنفکرانی که دولت بحرین آنان را با دهان بسته خریداری کرده، به استقبال این میهمانان بروند.
مهدی سلمان میگوید «به سوی ما نیایید» و تأکید میکند برای بحرین بهتر است کسانی که سنگ این نظام را به سینه میزنند به این کشور نیایند و میگوید «میدانم که این خانواده مصادره شده از روشنفکران و نویسندگان جهان عرب خواهد خواست که از دولت بحرین حمایت کنند.»
وزارت فرهنگ بحرین روزهای 21 تا 25 دسامبر (1 تا 5 دی) میزبان بیست و پنجمین نشست «اتحادیه عمومی نویسندگان و ادیبان عرب» است که در «منامه» پایتخت این کشور برگزار میشود.
نظر شما