به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان با آثار ماندگارشان در دنیای ادبیات به حیات خود ادامه می دهند.
یوجین اونیل
یوجین گِلَدِستون اونیل در روزی چون امروز از سال 1953 درگذشت. او که در ۱۶ اکتبر ۱۸۸۸ به دنیا آمده بود، نمایشنامه نویس برجسته آمریکایی است که برنده جایزه ادبی نوبل در سال ۱۹۳۶ میلادی شد. نمایشنامه های وی در میان نخستین نمایشنامه های آمریکایی رئالیستی قرار دارد و در کنار آثار آنتون چخوف روسی، هنریک ایبسن نروژی و آگوست استریندبرگ سوئدی جای می گیرد. شخصیت های او نشان دهنده افرادی امیدوار و کوشا هستند که بعد دچار سرخوردگی و ناامیدی می شوند. تمام آثار او نشان دهنده تراژدی و منفی گرایی فردی اوست و تنها یک کمدی ماندگار با عنوان «آه بیابان» خلق کرده است. او پس از آزمودن شغل های متعدد و سفرهای دراز، از سال1912 بهعنوان خبرنگار کار کرد اما به سل دچار شد و تصمیم گرفت از وقت خود برای نوشتن نمایشنامه استفاده کند. اونیل قبلا برای نیو لندن تلگراف شعر می سرود و گزارش تهیه می کرد. نخستین نمایشنامه او که منتشر شد «آن سوی افق» بود که سال 1920 در برادوی به صحنه رفت و با استقبال روبه رو شد و جایزه پولیتزر نمایشنامه را برایش به همراه آورد. «امپراتور جونز» یکی از مهم ترین آثار اوست که پس از این کار نوشته شد . او برای «آنا کریستی» در سال 1922 یک بار دیگر جایزه پولیتزر را برد و این موفقیت را با «میان پرده عجیب» در سال 1928 تکرار کرد. «الکترا سوگوار می شود» در سال 1931 از دیگر کارهای برجسته وی است. او سال 1936 جایزه نوبل را دریافت کرد و با فاصله ای 10 ساله دوباره به نوشتن روی آورد و سال 1946 «مرد یخی می آید» را منتشر کرد. «یک ماه برای فرزند نامشروع» سال بعد منتشر و با شکست روبه رو شد و تا یک دهه بعد در میان کارهای ماندگارش جای نگرفت. اونیل از موضوع «فاوست» به ویژه در آثاری که دهه 20 خلق کرد بسیار تاثیر پذیرفته بود. وي یک بار دیگر در سال 1957 برای «سفر بلند روز در دل شب» موفق به دریافت جایزه پولیتزر شد.
الکساندردوما (پسر)
الکساندر دومای پسر، نویسنده و نمایشنامه نویس فرانسوی چنین روزی در سال 1895 از دنیا رفت. وی که سال 1824 در پاریس به دنیا آمد، پسر الکساندر دوما نویسنده و نمایشنامهنویس قدر فرانسوی بود. او کودکی بسیار سختی داشت و چون پدر و مادرش با یکدیگر اختلاف داشتند از کودکی شاهد دعوا و نزاع میان آنها بود. این درگیری ها سرانجام باعث شد تا آنها از یکدیگر جدا شوند و قانون سرپرستی او را به پدرش بدهد. خاطرات و ناملایمات زندگی کودکی الکساندر در نوشته هایش به راحتی محسوس است. وی سال 1848 شاهکارش «مادام اوکاملیا» را که بر مبنای نامه های میان او و ماری دوپله نوشته شده بود، خلق کرد. وقتی این نمایش سال 1851 در پاريس به معرض تماشا گذارده شد به قدری با اقبال روبه رو شد که نام وی را به عنوان نویسنده ای برجسته بر سر زبان ها انداخت. «قضيه پول»، «پسر غيرشرعي»، «دوست زنان»، «پرنسس و بغداد» و «دنيس» از دیگر آثار اوست.
ال اسپراگ دی کمپ
ال اسپراگ دی کمپ، نویسنده آمریکایی چنین روزی در سال 1907 در نیویورک دیده به جهان گشود. او بیش از 100عنوان کتاب نوشته که شامل رمان، ادبیات غیرداستانی و بیوگرافی است. از زمره آثارش میتوان به «کنان بربر» اشاره کرد که با اقتباس از آن فیلم و سریال تلویزیونی ساخته شد. در کنار داستان های علمی-تخیلی، داستان های فانتزی و کتاب های تاریخی، دیکمپ چند زندگینامه هم نوشته است که زندگینامه هاوارد فیلیپس لاوکرافت و رابرت ای.هاوارد از جمله آن هاست. سرگذشت خود او نیز با نام «زمان و شانس» جایزه هوگوی 1997 را برد. او جایزه بین المللی کتاب فانتزی و جایزه داستان های علمی- تخیلی را در کارنامه اش دارد. وی سال 2000 از دنیا رفت.
رکس شلی
رکس شلی ،نویسنده سنگاپوری چنین روزی در سال 1930 در سنگاپور به دنیا آمد. در کارنامه ادبی او 10 اثر داستانی و غیر داستانی وجود دارد. او نخستین رمانش را سال 1991 منتشر کرد و پس از آن «مردمان درخت گلابی» را سال 1993، «جزیره ای در مرکز» را سال 1995 و «رودخانه رزها» را سال 1998 به بازار فرستاد. وی آثار متعددی را با تمركز بر فرهنگ و تمدن مردمان مشرق زمين به ويژه كشورهای ژاپن و چين به رشته تحرير در آورده است. شلی جوایز معتبر ادبی از جمله جايزه ادبي سنگاپور با نام «ديموک» و جايزه ملی ادبی سنگاپور را به خود اختصاص داده است. وی سال 2009 برای همیشه آرمید.
سهشنبه ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۷
نظر شما