در کتاب «درآمدی بر دیدگاههای امام (ره)» صورت گرفته است
بررسی شیوه امام خمینی(ره) در حفاظت از انقلاب اسلامی
مصطفی الرافعی در کتاب «درآمدی بر دیدگاههای جامعهشناختی، سیاسی و فقهی امام خمینی (ره)» ريشههاي انقلاب اسلامی ایران را از سال 1342 بررسي کرده است. وي همچنین روش امام (ره) را در نگهداري انقلاب بيان و عوامل نگهدارنده را شرح ميدهد و اين روش را به مبارزان جهان اسلام توصيه ميكند._
وي ادامه داد: اين كتاب پيش از آن كه به انقلاب اسلامی ايران از سال 1342 بپردازد، به جنگهاي صدر اسلام همچون بدر، خندق و جمل اشاره دارد و مسايل مربوط به نقش زنان را در اندیشه و دیدگاههای امام خمینی(ره) تبیین ميكند. پس از آن انقلاب اسلامی ايران و تفكر سياسي، اجتماعي، فرهنگي و ديني امام (ره) را مورد تحليل قرار ميدهد. الرافعي به شدت تحت تاثير تفكر رهبر كبير انقلاب قرار دارد و به واسطه اين تاثير پذيري تفكر امام (ره) را در لبنان نشر ميدهد. اين مساله در قلم و نگارش مولف بارز است.
عبدي در پاسخ به اين سوال كه «مولف در واكاوي ريشههاي انقلاب اسلامی بر چه مسالهاي تاكيد بيشتري دارد؟» گفت: الرافعي بر انديشه سياسي امام(ره) درباره رابطه دین و سياست تاكيد ويژهاي دارد و آن را يكي از سياستهاي مهم انقلاب اسلامی ايران برميشمرد و ميگويد، امام(ره) با هنرمندي انقلاب ديني را مطرح ميكند، زيرا توجه یکجانبه به سياست منجر به ديكتاتوري و توجه صرف به دين باعث كنار زدن سياست ميشود.
وي ادامه داد: اين مولف در ادامه، زمینههاي انقلاب اسلامی را در حوزههای اقتصاد، سياست و فرهنگ از منظر جامعهشناختي بررسي ميكند و نشان ميدهد كه امام (ره) مسير اين زمینهها را صحيح ترسيم كرد و همين مساله باعث پيروزي انقلاب و تداوم آن شد. در واقع مولف كتاب «درآمدی بر دیدگاههای جامعهشناختی، سیاسی و فقهی امام خمینی (ره)» انقلاب اسلامی ايران را به عنوان يك الگو معرفي ميكند و در كنار آن، به ديگر انقلابهاي جوامع اسلامي و دلايل شكست آنها اشاره دارد. زيرا معتقد است وقتي جامعهاي مسير صحيح را در پيش بگيرد، دچار قدرت طلبي نميشود.
عبدي افزود: مولف در اين كتاب علاوه بر زمينههاي انقلاب، تداوم آن را در سالهاي پس از انقلاب نيز مورد بررسي قرار ميدهد و روش امام (ره) را در نگهداري انقلاب بيان و عوامل نگهدارنده آن را شرح ميدهد و اين روش را به مبارزان جهان اسلام، به ويژه مبارزان در راه آزادی فلسطين توصيه ميكند. وي براي نشان دادن آيندهنگري امام (ره) به روز جهاني قدس اشاره ميكند و ميگويد، اگر امام(ره) براي كشور فلسطين، بنیاد فلسطين را مطرح ميكرد و هر سال پولي براي آنها جمع ميشد، نتيجهاي جز مالاندوزي برخي افراد نداشت، اما انتخاب يك روز به نام فلسطين باعث شد تمام جهان در روز قدس متوجه فلسطين شود و آن را از ياد نبرد.
وي ادامه داد: مولف کتاب «درآمدی بر دیدگاههای جامعهشناختی، سیاسی و فقهی امام خمینی (ره)» همچنین نتيجه انقلاب اسلامی را در نهادهاي انقلابي و سياسي و اقتصادي و رحلت امام(ره) و تاثيرات آن و بازتاب انقلاب اسلامي در ديگر كشورها را مورد بررسي قرار ميدهد.
عبدي كه ترجمه اين كتاب را دو سال پيش به پايان رساند و آن را براي انتشار به مركز اسناد انقلاب اسلامي تحويل داد گفت: ناشر نام كتاب را تغيير داده است. عنوان اصلي آن «گامي بنيادين در شناخت ديدگاههاي جامعهشناختی، سیاسی و فقهی امام خمینی (ره)» است و ناشر عبارت «درآمد» را براي آغاز نام کتاب برگزيده است. عنوان درآمد به پيش زمينهها اشاره دارد و گامي بنيادين، ريشههاي انقلاب را مطرح ميكند.
کتاب «درآمدی بر دیدگاههای جامعهشناختی، سیاسی و فقهی امام خمینی (ره)» در قطع وزیری و 516 صفحه با شمارگان هزار و پانصد نسخه و بهاي 110 هزار ريال از سوی مركز اسناد انقلاب اسلامي روانه بازار نشر شده است.
نظر شما