علیزاده به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: در دوره جدید سلسله نشستهای آشنایی با مکاتب نقد ادبی، نقد جامعهشناختی با تکیه بیشتر بر نقد مارکسیستی را آغاز کردهایم.
وی افزود: روش کار ما در این جلسات به این صورت است که هر دو هفته یکبار یکی از منابع فارسی موجود تالیف و یا ترجمه را مطالعه کرده و در ادامه درباره نظریات مطرح شده در این منابع بحث خواهیم کرد.
علیزاده در ادامه با معرفی چند کتاب که در برنامه مطالعاتی این نشستها تعریف شده، گفت: نخستین کتابی که در این نشستها مطالعه خواهیم کرد، کتاب «درآمدی بر نظریهها و روشهای نقد ادبی» نوشته چارلز برسلر با ترجمه مصطفی عابدینیفرد است. کتاب بعدی این برنامه «نقد ادبی» سیروس شمیساست.
علیزاده گفت: هر کدام از این منابع فصلی را به «نقد مارکسیستی» اختصاص دادهاند و در نهایت از هر کدام با استفاده از مطالب این فصلها جزوهای کامل در روشها و نظریههای نقد مارکسیستی در اختیار مخاطبان این نشست قرار خواهد گرفت.
علیزاده در ادامه با اشاره به این نکته که منابع مطالعاتی این جلسات را خود انتخاب میکند، گفت: در ترم گذشته این جلسات «نقد سنتی» و «نقد روانشناختی» آموزش داده شد. برنامه این ترم نیز همانطور که بیان کردم نقد جامعهشناختی با تکیه بیشتر بر نقد مارکسیستی است. منابع مطالعاتی هم در این کلاسها به مخاطبان این دورهها معرفی میشوند تا حاضران از آن تعداد حداقل یک کتاب را تهیه کنند.
سلسله جلسات آشنایی با مکاتب نقد ادبی روزهای شنبه، از ساعت 16 تا 18 در فرهنگسرای خاوران برگزار میشود.
دوشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۰
نظر شما