یکصدودهمین کتاب مجموعه «دانستنيهاي انقلاب اسلامي براي جوانان» با عنوان «داریوش همایون» به قلم مصطفي جوان، از سوی مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر شده است. اين اثر با نگاهي تحليلي زندگي و فعالیتهاي سياسي همایون را از دوران حكومت محمدرضا پهلوی تا مرگ او در سال 1389 دنبال ميكند.-
یکصدودهمین کتاب مجموعه «دانستنيهاي انقلاب اسلامي براي جوانان» در سه فصل پيشينه خانوادگي و تحصيلات، فعاليتهاي سياسي و مطبوعاتي و به دنبال سراب تدوین و در ذیل عنوانهایی مانند استخدام در موسسه فرانکلین و فعالیت مخفی در پوشش فرهنگی، نامه به امیرعباس هویدا درباره لزوم جدایی بحرین از ایران، تاسیس روزنامه آیندگان، ارتباط با کارگزاران رژیم صهیونیستی، ماموریت در حزب رستاخیز، وزارت اطلاعات و جهانگردی و سانسور مطبوعات سرگذشت داریوش همایون دنبال شده است.
نويسنده در فصل سوم فرار همايون از ايران و فعاليتهاي ضد انقلابياش را تا زمان مرگ بررسی کرده است.
چاپ مقالهای در 17 دي ماه سال 1356 و بيحرمتي به امام خميني (ره) يكي از مباحث مهم كتاب در فصل دوم است. نويسنده تمام وقايع تاريخي آن دوره را در پياعتراض علما، روحانيون و مردم به چاپ آن مقاله بازگو ميكند.
اين مقاله با نام امضای مستعار احمد رشيدی مطلق منتشر شد و نگارش آن را به همايون نسبت دادند. اما همايون مدعي بود كه وي هيچ نقشي در تهيه و نگارش مقاله مذكور نداشت و اين مقاله به دستور شاه در دفتر مطبوعات هويدا (نخستوزير شاه) تهيه و نتظيم شد و وي فقط انتقال آن را به روزنامه اطلاعات برعهده داشت.
نويسنده در صفحه 144 كتاب آورده است: «با توجه به مطالبي كه محققان ذكر كردند ميتوان چنين نتيجه گرفت كه مسوول اصلي تهيه مقاله شخص شاه بود. ارزيابي و تحليلها نيز اين ادعا را ثابت ميكند؛ چه اين كه غير از شاه هيچ كس نه چنين جراتي را داشت و نه چنين حماقتي را. به قول جهانگير آموزگار، برادر نخست وزير وقت «اين مقاله كه محتوايی مبتذل داشت به طور گستردهاي به عنوان يك دهن كجي نه تنها نسبت به رهبر مذهبي، بلكه به تمامي سلسله مراتب شيعه، يك حركت غير مسوولانه از غرور و تفرعن بود» و اين تفرعن و غرور را جز شاه هيچ کس نداشت.»
یکصدودهمین کتاب مجموعه «دانستنيهاي انقلاب اسلامي براي جوانان» با عنوان «داریوش همایون» در قطع پالتویی و 227 صفحه با شمارگان دو هزار و 500 نسخه و بهاي 34 هزار ريال توسط موسسه فرهنگي هنري و انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي روانه بازار نشر شده است.
نظر شما