شنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷
دروازه‌های تهران در دوره‌ صفویه و قاجار به روي اهل كتاب گشوده مي‌شوند

غلامحسین تکمیل‌همایون از انتشار دو کتاب در حوزه شهری خبر داد و گفت: کتاب «تهران، شهر دروازه‌ها» به دروازه‌های تهران در دوره‌های صفویه و قاجار می‌پردازد که مراحل تدوین آن به‌پایان رسیده است. همچنین کتاب دیگری با نام «از هگمتانه تا تهران» با موضوع پایتخت‌گزینی در ایران در دست تالیف دارم.-

غلامحسین تکمیل‌همایون در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از تدوین کتابی درباره دروازه‌های تهران با نام «تهران، شهر دروازه‌ها» خبر داد و اظهار کرد: احیای دروازه‌ها و مشخص بودن حصار شهرها از گذشته بسیار اهمیت داشته است، تهران نیز مانند دیگر شهرها حریم‌هایی داشته که به حصار شاه طهماسبی و حصار ناصرالدین‌شاهی معروفند.

وی افزود: حریم طهماسبی شامل ری، میدان توپخانه و خیابان‌های خیام و مولوی می‌شود و حصار ناصرالدین‌شاهی نیز محدوده انقلاب، کارگر، شوش و 17 شهریور را دربرمی‌گیرد. دروازه‌های تهران در زمان شاه طهماسب صفوی چهار دروازه بودند که با گسترش تهران در زمان قاجار، ساخت دروازه‌های جدید و افزایش آن‌ها به 12دروازه توسط ناصرالدین‌شاه ارایه شد.

این پژوهشگر جغرافیا به انگیزه نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: احیای دروازه‌های تهران و مشخص کردن نقشه‌ها، محل دروازه‌ها و تصویر آن‌ها با هدف زنده کردن هویت تاریخی شهر تهران برای نسل جدید و بعد زیباسازی و زیبایی‌شناختی پایتخت صورت می‌گیرد.

تکمیل‌همایون بیان کرد: الگو دادن به شهرداری تهران برای ساخت نمادین دروازه‌ها و بررسی کارکردهای دروازه‌های شهری از دیگر هدف‌هایی به‌شمار می‌آید که در نوشتن این کتاب به آن‌ها توجه شده است.

وی که بردار ناصر تکمیل‌همایون، پژوهشگر تاریخ و جامعه‌شناس است با اشاره به تدوین کتاب دیگری توضیح داد: کتابی با عنوان «از هگمتانه تا تهران» نیز در دست تالیف دارم که با موضوع تاریخ پایتخت‌گزینی در ایران نوشته می‌شود و به سیر این انتخاب‌ها و دلایل آن می‌پردازد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها