جمعه ۱ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
آثار دفاع مقدس با سبکی نوشته شوند که مخاطبان را جذب کنند

احمد یوسف‌زاده، داستان «پلاک طیبه» از مجموعه «یاوران بی یار» را براساس سرگذشت شهید حسین شریفی‌راد نوشته است. وی معتقد است: باید به دنبال جلب نظر مخاطب بود. هدف از نگارش این آثار خوانده شدن آن‌هاست، بنابراین باید کوشید که با سبکی نوشته شوند که مخاطبان بیشتری را جذب کنند.-

احمد یوسف‌زاده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره ویژگی‌های «پلاک طیبه» توضیح داد: این کتاب را به سفارش سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه پاسداران برای همایش تجلیل از فرماندهان و شهدای تدارکات و پشتیبانی و درباره شهید حسین شریفی‌راد نوشته‌ام. 

وی این کتاب را حاصل مصاحبه‌اش با همسر شهید شریفی‌راد دانست و گفت: برای تالیف این کتاب با طیبه حسینی، همسر شهید گفت‌وگو و علاوه بر این، به طرح پژوهشی کنگره سرداران استان کرمان که دربردارنده زندگینامه و خاطرات تمامی شهیدان استان کرمان است هم مراجعه کردم. 

نویسنده کتاب «آن 23 نفر» با بیان این‌که داستان «پلاک طیبه» از زبان همسر شهید روایت می‌شود، اظهار کرد: داستان کتاب از هنگامی که هنوز طیبه با همسرش ازدواج نکرده بود، آغاز و تا زمانی که به پایگاه «کیان پارس» اهواز منتقل می‌شوند، ادامه می‌یابد. بخشی از ماجراها در این پایگاه روی می‌دهند و بخش دیگری نیز در روستای جعفرآباد رفسنجان سپری می‌شود. 

وی در پاسخ به این پرسش که چرا نام «پلاک طیبه» ‌را برای اثرش انتخاب کرده‌ است، به بیان بخشی از خاطرات شهید حسین شریفی‌راد پرداخت و گفت: در بخشی از داستان، خاطره‌ای نقل شده است که در آن شهید شریفی، زمانی که به کردستان اعزام می‌شده، از روی عمد در تهران از دوستانش جدا می‌شود تا برای همسرش (طیبه) پلاکی طلایی را تهیه کند که نام او بر روی آن حک شده باشد. به همین دلیل و نیز به دلیل سهم همسران شهیدان در دفاع مقدس، نام این کتاب را «پلاک طیبه» انتخاب کردم. 

یوسف‌زاده که معتقد است «اگر کتاب به صورت مصور منتشر می‌شد، جذاب‌تر بود» در پاسخ به این سوال که «آیا نگارش داستان‌های بلند در حوزه دفاع مقدس مخاطب‌پسند‌تر است یا داستان‌های کوتاه؟» گفت: تجربه قلم‌زدن در هر دو حوزه را داشته‌ام. با آن‌که درباره سرداران شهید استان کرمان کار ارزشمندی صورت گرفته است و نویسندگان تجربه ماندگاری را در این زمینه رقم زده‌اند، ظاهرا استقبال از کتاب‌های قطع پالتویی و جیبی در حوزه دفاع مقدس بیشتر است. 

وی که کتابی درباره خاطرات اسارت حسن هاروني در دست تالیف دارد، ادامه داد: باید به دنبال جلب نظر مخاطب بود. هدف از نگارش این خاطرات خوانده شدن آن‌هاست، بنابراین باید کوشید که با سبکی نوشته شوند که مخاطبان بیشتری را جذب کنند. 

حسین شریفی‌راد، در هفدهم دی‌ماه سال 1335 در روستای جعفرآباد رفسنجان متولد و زمانی که مسوولیت جانشینی تدارکات و پشتیبانی لشکر ثار‌الله را بر عهده داشت، در فروردین‌ماه سال 1366 در منطقه عمومی شلمچه به شهادت رسید. 

در صفحه 20 کتاب «پلاک طیبه» از زبان همسر شهید آمده است: «بار سفر را بستی و رفتی غرب. تو همیشه در سفر بودی؛ از همان روز‌های بچگی که یادم می‌آید، یا رفته‌ بودی بندر عباس برای کار، یا اصفهان برای سربازی و یا شهر‌های اطراف برای تبلیغ انقلاب؛ ولی این‌بار رفتنت با همیشه برای من فرق پیدا کرد: این‌بار تو می‌رفتی، در حالی که اسمت توی شناسنامه من بود...» 

«پلاک طیبه» به همراه 16 اثر دیگر مجموعه «یاوران بی یار» در نخستین کنگره سرداران و چهار هزار شهيد پشتیبانی و تدارکات سپاه پاسداران در روز بیستم مهرماه سال جاری (1391) رونمایی شدند. 

این اثر را نشر فاتحان در قطع پالتویی و 45 صفحه، با شمارگان سه هزار نسخه و به بهای 14‌ هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط