جمعه ۲۴ آذر ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۰
پيشنهاد فعال‌سازی بخش کودک و نوجوان کتابخانه‌ها با همکاری کانون‌های پرورشی

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان پیشنهاد داد که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری کانون‌های پرورش فکری کودک و نوجوان استان‌ها بخش کودک و نوجوان کتابخانه‌ها را به طور تخصصی فعال کنند.-

 حسین علوی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، عنوان کرد: با توجه به ابلاغ آیین‌نامه نهاد کتابخانه‌های کشور مبنی بر اختصاص فضای جداگانه به بخش کودک و نوجوان و تجهییز آن از دو ماه پیش تاکنون، بهتر است این بخش کتابخانه‌ای با امضای تفاهمنامه میان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان با نهاد کتابخانه‌های کشور اداره شود تا در سطح استانی نیز این اداره تخصصی، باعث رشد این بخش شود.

وی با بیان این‌که کتابداران به صرف کتابدار بودن نمی‌توانند این بخش را به صورت تخصصی در کتابخانه‌ها اداره کنند، اظهار کرد: بهتر است نهاد کتابخانه‌های کشور با توجه به مشکل کمبود نیرو در کتابخانه‌های استانی، مربی متخصص در حوزه کتاب کودک را وارد مجموعه کتابخانه‌ها کند.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان با اشاره به وجود 10 مرکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سطح استان گفت: استان گلستان همچنین یک کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان دارد که هفته کتاب امسال در شهرستان کردکوی افتتاح شد. این کتابخانه با داشتن 150 متر مربع مساحت و همچنین هزار عنوان کتاب، می‌تواند از طریق کانو‌های پرورشی در حوزه‌های مختلف، از انتخاب کتاب گرفته تا داشتن راهنمای متخصص مانند مربیان کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوان استان بهره‌مند شود.

علوی همچنین با ارایه پیشنهاد تغییر کاربری کتابخانه‌های دانشگاهی به کتابخانه‌های عمومی نهادی گفت: بهتر است با توجه به منابع غنی کتابخانه‌های دانشگاهی، این کتابخانه‌ها با همکاری وزارت علوم و نهاد کتابخانه‌های کشور به صورت عمومی اداره شوند تا با حمایت‌های مادی و معنوی این دو نهاد، کتابخانه‌های دانشگاهی از نظر منابع و دسترسی مردم به کتاب‌‌های تخصصی ارتقا پیدا کنند.

وی افزود: افزون بر 30 کتابخانه بزرگ دانشگاهی در سطح استان گلستان فعالند که امکان تبدیل به کتابخانه‌های عمومی را دارند. همچنین این تغییر کاربری با تجهیز کتابخانه‌های آموزشگاهی در سطح آموزشگاه‌ها نیز می‌تواند بر افزایش منابع و همچنین دسترسی مردم به کتاب‌های مورد نیاز موثر ظاهر شود.

علوی با اشاره به مثبت ارزیابی کردن اجرای ایده کتابخانه‌های مشارکتی از سوی نهاد کتابخانه‌های کشور گفت: طرح تبدیل کتابخانه‌های عمومی به مشارکتی، ایده بسیار مناسبی است که تاثیر فراوانی بر افزایش سرانه مطالعه استان‌ها و همچنین دسترسی افراد به کتاب دارد.

وی با بیان این‌که کتابخانه‌های مشارکتی بار مراجعه کننده را از دوش کتابخانه‌های عمومی برمی‌دارند، اظهار کرد: کتابخانه‌های مشارکتی با تمرکززدایی از تجمع افراد در کتابخانه عمومی یک شهرستان و فرستادن این افراد به مکان‌های مختلف در سطح کتابخانه‌های مشارکتی، جلوگیری می‌کنند که این امر با توجه به کمبود نیروی انسانی در کتابخانه‌های شهرستانی، اقدامی بسیار مناسب است. همچنین این کتابخانه‌ها دسترسی تمام افراد یک شهرستان به کتاب را در مکان‌های مختلف استانی هموار می‌کنند.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان این طرح را ابتکاری برای پیشبرد اصل 44 دولت مبنی بر خصوصی‌سازی دانست و اظهار کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با ایجاد کتابخانه‌های مشارکتی و تغییر کاربری کتابخانه‌های عمومی به مشارکتی، گام بلندی در مدیریت خصوص‌سازی بخش فرهنگی برداشته و این ایده یک فرصت برای استان‌‌ها برای افزایش کتابخوان و همچنین منابع کتابخانه‌ای است.

وی همچنین با اشاره به تجلیل از اداره کل کتابخانه‌های استانی در بیستمین جشنواره کتابخانه‌‌های عمومی و مطالعه مفید، گفت: در این همایش که در برج میلاد تهران برگزار شد، اداره کل کتابخانه‌های استان تهران، البرز و همچنین گلستان به عنوان اداره‌های برتر معرفی شدند.

علوی درباره شاخص‌های انتخاب اداره کل کتابخانه‌های این استان به عنوان اداره نمونه گفت: معرفی مدیر نمونه کشوری با کارایی مثبت اداره کل کتابخانه‌های استان معنا پیدا می‌کند و نهاد کتابخانه‌های کشور با ارزیابی همه واحد‌های ستادی خویش در حوزه مختلف کتاب، این انتخاب را انجام می‌‌دهد.

مدیر‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گلستان در پایان اظهار کرد: رشد تعداد کتابخانه‌های عمومی و مشارکتی استان طی دو سال به بیش از دو برابر یعنی از 30 کتابخانه به 70 کتابخانه فعال که 20 کتابخانه آن مشارکتی است و همچنین وجود 500 هزار نسخه کتاب در سطح کتابخانه‌های استان می‌تواند از عوامل انتخاب این استان باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط