چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۷
نیازمند الگویی برای دستیابی به همزیستی مسالمت‌آمیز دینی هستیم

نوربخش، نویسنده کتاب «دین و همزیستی مسالمت‌آمیز» با تاکید بر نقش مهم دین در حوزه تعاملات سیاسی و اجتماعی جوامع، گفت: کوشیدم در این کتاب مباحثی برای دستیابی به یک مدل‌سازی علمی و فرهنگی در این حوزه ارایه کنم.-

یونس نوربخش در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره محتوای اصلی اثرش و اهمیت تالیف این کتاب عنوان کرد: در این کتاب به موضوع همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان گوناگون پرداخته‌ام و این که چگونه می‌توانند در یک جامعه به شکل مسالمت‌آمیز زندگی کنند و حتی فراتر از آن به همکاری با یکدیگر نیز بپردازند.

وی، همزیستی را بحثی فراتر از صلح و نبود جنگ دانست و گفت: این مفهوم نخستین‌بار سال 1922 توسط «خورشچوف» در شوروی سابق و در دوره جنگ سرد مطرح شد اما به تدریج از حوزه سیاسی وارد مفاهیم اجتماعی و فرهنگی شد. مفهوم همزیستی مسالمت‌آمیز بر پایه احترام و درک متقابل، تلاش و همکاری در قالب قانونی است که حقوق همه را تامین می‌کند.

نویسنده «دین و همزیستی مسالمت‌آمیز» افزود: این کتاب از دیدگاه اسلام، مسیحیت، جامعه‌شناسی و علوم ارتباطات  موضوع همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان گوناگون را بررسی می‌کند.

دکتر نوربخش از این اثر به عنوان نخستین جلد کتاب یاد کرد و توضیح داد: در جلد بعدی این کتاب مجموعه مقالاتی که استادان داخلی و خارجی به زبان انگلیسی در این زمینه ارایه کرده‌اند، منتشر خواهد شد.

محقق حوزه دین و مسایل سیاسی در پاسخ به این سوال که پرداختن به موضوع همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان چه اهمیتی دارد و چرا تصمیم گرفتید اثری در این زمینه پدید آورید؟ گفت: امروزه مساله دین، مساله مهمی است و علاوه بر سیاستمداران، جامعه‌شناسان نیز به نقش برجسته آن در حوزه سیاسی و اجتماعی تاکید دارند. در گذشته با ظهور اندیشه سکولار در غرب این تصور ایجاد شد که دین امری شخصی است و در حوزه سیاسی و اجتماعی نقشی نخواهد داشت اما با گذر زمان به عرصه‌ «پست سکولار» یا «عصر بازگشت به دین» ورود پیدا کردیم، عصری که حکایت از نقش مهم دین در تمامی جوامع دارد.

دکتر نوربخش ادامه داد: در چنین شرایطی نقش علمای دین و تاثیر آن‌‌ها در سیاست بیشتر و مهم‌تر خواهد شد، در نتیجه لازم است به الگویی دسترسی پیدا کنیم که بیان کند چگونه پیروان ادیان می‌توانند به شکل دموکراتیک روابط قانون‌مند و درستی در کنار یکدیگر داشته باشند. این اثر و مباحث آن می‌تواند به یک مدل‌سازی علمی و فرهنگی در این حوزه کمک کند. 

کتاب «دین و همزیستی مسالمت‌آمیز» مجموعه مقالاتی محققان مختلف را در هشت فصل دربر دارد. از جمله نویسندگان مقالات این اثر می‌توان به سیدمهدی اعتمادی‌فرد، حسن بشیر، مرضیه قاسمی، علیرضا شجاعی‌زند، عبدالرحیم گواهی، محمدحسین مظفری، فهیمه ملک‌زاده، حنانه نصرت‌خوارزمی و کبرا قربانی اشاره کرد.

نخستین چاپ کتاب «دین و همزیستی مسالمت‌آمیز» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با شمارگان هزار و 500 نسخه در 320 صفحه رقعی به بهای 70 هزار ريال منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط