علی غلامی، نویسنده کتاب «از اخلاق حسنه تا امنیت اخلاقی» محوریت کتابش را بیان ضرورت ایجاد فصلی برای بررسی جرائم علیه اخلاق در قانون مجازات عنوان کرد.-
وی با بیان این که وقتی این موضوع مطرح میشود، این سوال به ذهن میرسد که «سیاست جنایی اسلام چیست؟» گفت: در بررسی پاسخ این سوال و سیر پژوهشی این کتاب با پرسش دیگری مواجه شدم مبنی بر این که جرم اخلاقی در حریم خصوصی افراد جای دارد، آیا در بررسی این جرم میتوان به این حریم وارد شد؟ از این رو باید به این موضوع میپرداختم که رابطه حقوق عمومی و حقوق خصوصی چیست؟ همچنین باید تعریفی از اخلاق و ملاک فعل اخلاقی ارایه میدادم.
غلامی، درباره دیگر محورهای کتابش گفت: پس از بررسی این نکته که چه مواردی جرمانگاری شدهاند، باید به این نکته میپرداختم که حکومت به عنوان متولی نظم، چه وظیفهای در قبال جرایم دارد. در این راستا تعریفی در این کتاب برای امنیت اخلاقی ارایه کردم مبنی بر این که «امنیت اخلاقی عبارت است از احساس آرامش نسبت به هرگونه رفتار علیه ارزشهای اخلاقی جامعه.»
کارشناس رشته حقوق جزا و جرمشناسی یادآور شد: مبتنی بر همین تعریف در بخش «نتیجهگیری و راهکارها» متذکر شدم که اگر قرار است قانون مجازات اسلامی را بنویسیم، باید در کنار جرایم علیه اشخاص و اموال، جرایم علیه اخلاق هم در فصلی احصاء شوند.
کتاب «از اخلاق حسنه تا امنیت اخلاقی» با زیرعنوان «مطالعه در سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران و فقه امامیه» در شش فصل مفهوم امنیت اخلاقی و ضرورت بررسی آن در قانون جنایی اسلام را به شکل علمی و تخصصی بیان میکند.
نخستین چاپ کتاب «از اخلاق حسنه تا امنیت اخلاقی» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با شمارگان هزار و 500 نسخه در 469 صفحه رقعی به بهای 100 هزار ريال منتشر کرده است.
نظر شما