خیراللهی، نویسنده کتاب «فقه قرآنی با نفس رحمانی» از این اثر به عنوان کتاب فقهی با رویکرد قرآنی یاد کرد که ساختار اندیشه فقهی محقق اردبیلی را در کتاب «زبدة البیان فی براهین احکام القرآن» بیان میکند.
وی با تاکید بر این که او در روش فقه قرآنی خود به ظاهر آیات قرآنی اهمیت فراوانی میداد، اظهار کرد: این اندیشمند شیعی، سایر ادله فقهی را در درجه دوم اهمیت در استنباط احکام استفاده میکرد. یعنی روایات، خبر واحد، اجماع و عقل را در مرتبه بعدی استنباط از ظاهر آیات قرار میداد.
خیراللهی در پاسخ به این سوال که به چه دلیلی این کتاب را به رشته تحریر درآورده است؟ گفت: انگیزه اصلیام این بود که میخواستم شاهکار فقهی قرآنی محقق اردبیلی را به جامعه علمی معرفی کنم.
وی در پایان پیشنهاد کرد به دلیل قلم روان این اثر و سبک استدلالیاش، از این کتاب به عنوان منبعی برای تدریس درس آیاتالاحکام در دانشگاهها استفاده شود.
در بخشی از پشت جلد این کتاب در معرفی اثر آمده است: «این کتاب با معرفی "احمدبن محمد اردبیلی" معروف به مقدس اردبیلی که در جهان علم و فقاهت از وی به عنوان محقق اردبیلی یاد میشود و شاهکار علمیاش یعنی کتاب "زبدة البیان فی براهین احکام القرآن" ساختار اندیشه فقهی او را تبیین و عنوان میکند و میتوان برای بازنگری در میراث دینی و علمی پیشینیان و در راستای شناخت بهتر فرهنگ اهلبیت(ع) از این اثر تفسیری بهرهمند شد.»
نخستین چاپ کتاب «فقه قرآنی با نفس رحمانی» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با شمارگان هزار و 500 نسخه در 452 صفحه رقعی به بهای 90 هزار ريال منتشر کرده است.
نظر شما