وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم قدردانی از پژوهشگران برگزیده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت:می توان بسیاری از شبهات و ایرادهای عرصه های مختلف فرهنگی، هنری و مذهبی را در قالب تحقیقات و پژوهش های دقیق پاسخ داد._
وی ادامه داد: ایجاد شبهات تا بدانجاست که در مورد مسایل بسیار واضح و روشن از جمله قیام امام حسین (ع) از سوی گروه هایی چون سلفی گری ها ایراداتی مطرح می شود که ما باید این موضوعات را رصد کرده و با دست پر و تحقیقات گسترده در صدد پاسخگویی به آنها برآییم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در تحقیق و پژوهش باید حلقه های به هم پیوسته را در نظر بگیریم افزود: هرچند راه های سیاسی و اقتصادی ما با برخی کشورها بسته شده اما می توان به رغم محدودیت ها و امکانات کم، از طریق راه های فرهنگی و رایزنان فرهنگی در خارج از کشور چهره واقعی ایران را به جهانیان نشان دهیم.
حسینی تصریح کرد:اکنون در وضعیت تحریم بهترین راه برای دور زدن این تحریم ها، پژوهش است و البته از آنجا که مدیران و مسوولان بیشتر نسبت به نیازهای کشور آگاهی دارند می توانند اولویت ها را برای انجام امور پژوهشی مشخص کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر محققان نیز باید این جرئت و جسارت را داشته باشند تا راه های نو و تازه را در تحقیقات خود ارایه دهند، در برخی موارد شاید این تحقیقات مطابق با فکر و اندیشه عده ای نباشد اما چه بسا منشا تحولات گسترده در عرصه های مختلف شود.
وزیر ارشاد اظهار کرد: برای تعیین اولویت های کشور باید کار کارشناسی صورت گیرد و تنها برداشت و نظرات شخصی افراد نمی تواند کاری از پیش ببرد.
حسینی در ادامه هفته پژوهش را فرصت مغتنمی برای تقدیر از آثار و تحقیقات ارزشمند توصیف کرد و گفت: متاسفانه گاهی اهمیت و حساسیت این مساله از سوی مسئولان مورد غفلت قرار میگیرد.
وی در اهمیت پژوهش و تحقیق به آیات و روایاتی در این زمینه اشاره کرد و افزود: در آیه 43 سوره عنکبوت آمده است که داستان هایی که از انبیا آمده برای سرگرمی و تفنن نیست بلکه آنهایی که اهل علم هستند تعقل کرده و از این عبرت ها برای زندگی خود استفاده می کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در آیات و روایات نیز تقلید کورکورانه از گذشتگان نفی شده است، اظهار کرد: فرد باید اهل فکر و اندیشه باشد و اسلام نیز بر اهل تفکر و تحقیق بودن مسلمانان تاکید کرده است.
حسینی یادآورشد: امروز تحقیق و پژوهش صرفا یک فضیلت نیست بلکه یک ضرورت و امر الزامی است و کشوری که می خواهد به پیشرفت در زمینه های مختلف دست یابد، باید نخبگان آن جامعه اهل پژوهش و تحقیق باشند و راه های جدید را پیدا کنند.
وی اضافه کرد: چرا که اگر همواره ما مصرف کننده دیگر کشورها باشیم اینگونه نیست که برای همیشه منافع ما را تامین کنند و امکان دارد هر جا که تمایل نداشته باشند ما را از امکاناتی که در اختیار دارند محروم کنند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه اگر تاکیدات رهبر معظم انقلاب در امر پژوهش نبود ما نمی توانستیم به دستاوردهای مختلف برسیم افزود: به هر میزان که کشورها پیشرفته باشند حجم تحقیقات و پژوهش ها نیز بیشتر خواهد بود.
حسینی، پژوهش را سرچشمه دانش دانست و با بیان اینکه برای تحقق پیشرفت باید به تحقیق متوصل شد خاطرنشان کرد: لازم است رابطه ای دو سویه بین پژوهشگران و مدیران ایجاد شود و پایان نامه های دانشجویان متناسب با نیازهایی که از سوی مسئولان سازمان ها و نهادها اعلام میشود نوشته شود تا در جامعه به مرحله اجرا برسد.
مراسم قدردانی از پژوهشگران برگزیده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز، دوشنبه با حضور محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان و برخی مسئولان با معرفی برترین ها در محل این سازمان برگزار شد.
نظر شما