نرگس محمدنبي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين باره عنوان كرد: نگاه تخصصي به حوزه كتابداري بسيار خوب است اما بهتر است كتابداران نخست در حوزه تخصصي خود اطلاعات بهروز داشته باشند تا بتوانند اين حوزه را به درستي مديريت كنند و تعامل مناسبي با مخاطبان داشته باشند. اين اتفاق مستلزم كم شدن مشغله كاري کتابداران است تا بتوانند در كنار فعاليتهاي روزمره، مطالعه تخصصی هم داشته باشند.
وي با بيان اينكه كتابخانه شماره يك مجلس پيش از اين فقط براي استفاده افراد با مدرك كارشناسي بود، اظهار كرد: اکنون اين كتابخانه پذيراي عموم دانشجويان است و تعداد مراجعان در حوزه دانشگاهي افزايش پيدا كرده و كه همين امر باعث مشغله بيشتر كتابداران اين كتابخانه شده است.
كارشناس اطلاعرساني و متون مرجع كتابخانه شماره يك مجلس درباره ويژگيهاي اين كتابخانه گفت: كتابخانه شماره يك با ارايه خدمات تخصصي در رشتههاي حقوق، تاريخ، علوم سياسي و قرآني در گرايش علوم انساني، كتابخانهاي تخصصي محسوب ميشود و همچنين دانشجويان كارشناسي ارشد ميتوانند كتابهاي كمكآموزشي و تست رشتههاي علوم انساني را در اين كتابخانه پيدا كنند.
محمدنبي كه 11 سال است در بخش اطلاعرساني و متون مرجع اين كتابخانه فعاليت ميكند، درباره ويژگيهاي كتابداران موفق و تفاوت كتابداران داراي تحصيلات آكادميك و تجربي گفت: كتابداران با برخورد مناسب، تشويق مراجعهكننده به كتاب و همچنين داشتن اطلاعات در حوزه كاري خود موفق ميشوند اما اين موفقيت به داشتن تحصيلات مرتبط نميشود زيرا علاقه و پشتكار شرط به رسيدن به تعالي در اين حوزه است. البته تئوري بدون عملگرايي و تكيه بر دانستهها هم فرد را به هدف نميرساند و تجربه در كنار تحصيلات آكادميك ميتواند، موفقتر جلوه كند.
وي درباره كار كردن كتابداران در كتابخانههاي معتبر و تفاوت اين فضا با يك كتابخانه غيرمعروف اظهار كرد: موفقيت كتابدار نتيجه قرار گرفتن در فضاي معروف و غيرمعروف نيست و فقط انگيزه، علاقه و پشتكار است كه او را رشد ميدهد.
كارشناس اطلاعرساني و متون مرجع كتابخانه شماره يك مجلس شوراي اسلامي درباره ويژگيهاي بخش مرجع اين كتابخانه گفت: كتابهاي مرجع آثاري هستند كه مراجعهكننده فقط در يك مقطع زماني كوتاه به آن نيازمند است مثل کتابهای دایرةالمعارف، فرهنگها، لغتنامهها، دانشنامهها، فهرستهاي نسخ و تفسيرها.
شنبه ۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۱
نظر شما