همتیپور گشتی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: این کتاب تحقیق من درباره زیورآلات باستانی متعلق به منطقه تمدنی لرستان از هزاره سوم تا هزاره اول پیش از میلاد است. منطقه تمدنی لرستان شامل استانهای لرستان و ایلام و بخشی از استان کرمانشاه فعلی است.
وی افزود: در موزه ملی ایران چهار هزار نوع آثار باستانی از موزه تمدنی لرستان وجود دارد که 228 قلم آن زیور آلات است. من در این کتاب این تعداد را از نظر شکل، فرم و جنس طبقهبندی کردهام.
همتیپور در ادامه به جنس این زیورآلات اشاره کرد و توضیح داد: این زیورآلات از جنسهای مختلفی چون مفرغ، آهن، شیشه و خمیر شیشه، عاج، استخوان، طلا و نقره و سنگهایی چون عقیق، لاجورد، صدف و سنگ کبود ساخته شدهاند.
این کارشناس موزه همچنین درباره کتابها و تحقیقات مشابه در این حوزه گفت: البته درباره آثار باستانی منطقه لرستان به ویژه آثار مفرغی تحقیقاتی صورت گرفته و کتابهایی منتشر شده است، اما دستهبندی زیورآلات این منطقه در یک کتاب برای نخستین بار است که انجام میشود.
همتیپور در پایان گفت: این کتاب در اصل پایاننامه درسی من در مقطع کارشناسی بود که به این صورت گسترش یافت و به چاپ رسید. مدت زمان انجام این پروژه هم دو سال بود. همچنین در حال حاضر نیز مشغول تحقیق روی دسته دیگری از آثار باستانی منطقه لرستان هستم.
کتاب «گنجینه زیور آلات لرستان» تحقیق و پژوهش آنیتا همتیپور گشتی، در 172 صفحه و بهای 15 هزار تومان از سوی نشر «پازینه» در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
آنیتا همتیپورگشتی، پژوهشگر اموال آثار مفرغی لرستان در موزه ملی ایران است و «گنجینه زیور آلات لرستان» نخستین کتاب منتشر شده اوست.
سهشنبه ۵ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۹
نظر شما