شنبه ۹ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۵۰
توصیف احساسات پیچیده‌ عاشقانه

کتاب «نخستین عشق» نوشته ایوان تورگینیف با ترجمه عبدالحسین نوشین از سوی نشر بوتیمار راهی بازار کتاب شد. تم اصلی این داستان عشق است و نویسنده با توصیف آن سعی می‌کندآدمی را به سوی مهم‌ترین هدف زندگی‌اش یعنی «انسان حقیقی» بودن بکشاند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «نخستین عشق» همراه با یک داستان عاشقانه دیگر از تورگینیف با عنوان «آسیا» در کتابی 168 صفحه‌ای ارایه شده است.

نخستین‌بار ترجمه نوشین از این کتاب در سال 1370 و از سوی نشر کتاب درنا راهی بازار نشر شد. چاپ جدید آن نیز با همان ترجمه و این بار با تصحیح آرش قلعه‌گلاب از سوی نشر بوتیمار به چاپ رسید. 

ایوان سرگئی‌یویچ تورگینیف ‏(1818-1883) رمان‌نویس، شاعر و نمایشنامه‌نویس روسی، از مشهورترین نویسندگان ادبیات جهانی در سده گذشته به حساب می‌آید.

آثار او عبارتند از «رودین»، «آشیانه نجبا»، «در شرف وقوع»، «پدران و پسران»، «دود»، «خاک بکر»، «خاطرات مرد زیادی»، «زن روستایی»، «خاطرات یک شکارچی»، «یاکوف پاسینکف»، «فاوست»، «آسیه و اولین عشق»، «شاه لیر استپ‌ها»، «سیلاب بهاری»، «سرود عشق ظفرمند»، «قصه‌های اسرارآمیز»، «یک کار شتابزده»، «گفت‌و‌گو در بزرگراه»، «بزدنژ»، «ابله سرنوشت»، «یک ماه در روستا» و «شامگاهی درسورنتو».

آن‌گونه که در معرفی داستان «نخستین عشق» و «آسیا» تورگینیف در آغاز این کتاب آمده است: «آن شیدایی و عشقی که این دو داستان روایت می‌کنند، تنها لطیفه‌گویی و نغزپردازی و شوخ‌‌گویی شاعرانه نیست بل توصیف احساس عمیق و پیچیده‌ای است که تاثیر آن، روزگارانی دراز و گاهی در تمامی دوران زندگی خواننده، باقی می‌ماند.»

در حقیقت عشقی که تورگینیف در آثارش وصف می‌کند، تنها هدیه مقدس سرنوشت نیست، بلکه آزمایش احساس و عاطفه انسانی است و آدمی را به سوی مهم‌ترین هدف زندگی که همانا «انسان حقیقی‌» بودن است می‌کشاند.

بخشی از این داستان 74 صفحه‌ای چنین است: «آن روز شور عشقم بالا گرفت. خوب به یاد دارم که آن هنگام احساسی شبیه به احساس کسی که خدمت نظام وظیفه را آغاز می‌کند، به من دست داده بود، یعنی دیگر یک پسربچه ساده نبودم بلکه مردی دلباخته بودم...»

«آسیا» دیگر داستان عاشقانه این کتاب حجمی کمتر دارد و در 54 صفحه گردآمده است.

 بخشی از این داستان که در پشت جلد کتاب نیز درج شده است:
«امروز که این سطرها را می‌نویسم، نمی‌دانم او زنده است یا نه؟ چند سال بعد که در کشوری دیگر بودم در کوپه قطار به زنی برخوردم که حالت چشم‌ها و چهره‌اش، نگاه فراموش ناشدنی آسیا را به یادم آورد. آسیایی که در بهترین روزهای زندگی‌ام شناختم اما عشق و شیدایی او را قدر ندانستم. هنوز او را همان‌گونه که بر روی پشتی صندلی کوتاه چوبی سر فرود آورده بود به یاد می‌آورم.»

کتاب «نخستین عشق» در 168 صفحه، پاییز امسال(1391) به شمارگان هزار نسخه و به بهای هفت هزار و 200 تومان از سوی نشر بوتیمار منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط