شنبه ۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۱
ماندگاری مکتوبات حماسه 9 دي به ثبت جزییات اتحاد مردم وابسته است

مسوول معاونت تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه پاسداران درباره كيفيت محتوایی كتاب‌هایی كه درباره حماسه 9 دي نوشته شده‌اند گفت: توجه به گروه‌‌ها و اقشار شركت كننده در این حماسه، چگونگي اتحاد آن‌ها و تاثير رهنمود‌هاي رهبري موضوعاتي هستند كه مي‌توان به صورت جزء به جزء به آن‌ها پرداخت. زيرا ثبت نشدن اين جزییات باعث تحريف اين حماسه تاريخي براي آيندگان خواهد شد._

سردار محمدعلي آسودي، مسوول معاونت تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره شاخصه‌هاي نگارش كتاب با موضوع حماسه 9 دي اظهار كرد: توجه به زمينه‌هاي این حماسه، به ويژه در لايه‌هاي مختلف جامعه را مي‌توان در نگارش این كتاب‌ها در نظر گرفت،زيرا خلق كنندگان اين حماسه، مقام معظم رهبري و مردم بودند و اين حركت نشان دهنده پيوند عميق ميان امت و ولايت بود.

وي كه معتقد است نويسندگان بايد به چيستي، چگونگي و چرايي حماسه 9 دي در كتاب‌هاي خود بپردازند گفت: توجه به گروه‌‌ها و اقشار شركت كننده در حماسه 9 دي، چگونگي اتحاد آن‌ها و تاثير رهنمود‌هاي رهبري موضوعاتي هستند كه مي‌توان به صورت جزء به جزء به آن‌ها پرداخت. ولي در بيشتر آثار مولفان، نگاه کلی و كلان به حماسه 9 دي مطرح است.

آسودي با اشاره به اهميت اين حماسه گفت: حماسه 9 دي در شرايط عادي اتفاق نيفتاد و در برابر فتنه‌اي شكل گرفت كه حاصل تهديدات و تهاجم دشمنان و استكبار جهاني بود. حماسه 9 دي معرف و يكي از ويژگي‌های انقلاب اسلامي است، زیرا كمتر كشوري توانمندي مقابله با تهديدات و مهار و تبديل آن‌ها به فرصت را به این صورت دارد. اين مساله مهمي است كه مولفان بايد چگونگي آن را براي آيندگان مكتوب كنند.

وي افزود: نويسندگان مي‌توانند اين حماسه را از دو زاويه در آثار خود ترسيم كنند. نخست به حوادث خرداد سال 1388 بپردازند. زماني كه برخي افراد آگاهانه يا به اشتباه به نشانه اعتراض به خيابان‌ها آمدند. نقش افراد حاضر در اعتراض‌ها و گردانندگان آن‌ صحنه‌ها، موضوعي است كه بايد با تحقیق نويسندگان بررسی شوند. زاویه ديگر توجه به حماسه 9 دي ماه است. براي نگارش اين بخش نبايد فقط به مباحث عاطفي حماسه پرداخت. تمام مردم در اين حماسه نقش داشتند و تاثير بسياري در جامعه بين‌الملل، خاورميانه و حركت‌هاي بيداري اسلامي داشته است.

مسوول معاونت تبليغات و فرهنگ سازماني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درباره كيفيت محتوایی حدود 95 عنوان كتابي كه مرتبط با موضوع حماسه 9 دي نوشته شده‌اند گفت: برخي آثار از كيفيت خوبي برخوردارند، ولي بيشتر مولفان فقط به ابعاد فتنه و تهديد آن نگاه كرده‌‌اند. توجه به اين مساله پراهميت است، اما براي ماندگاري حماسه 9 دي باید به چرايي اين اتفاق و نقش رهبري و ولايت فقيه در آن هم توجه كرد. مولفان بايد نگاه عميقي به نقش مساجد، پايگاه‌هاي بسيج و اقشار مختلف مردم داشته باشد. زيرا ثبت نشدن اين وقايع باعث تحريف اين حماسه تاريخي براي آيندگان خواهد شد.

وي در ادامه، نگارش رمان و همچنین كتاب‌هاي تحليلي بیشتر براي ثبت حماسه 9 دي را ضروری دانست و درباره زواياي پنهان اين حماسه گفت: راويان اين حماسه بايد تمام زوايا را مورد واكاوي قرار دهند و ثبت كنند. به عنوان نمونه، حادثه عاشورا رويداد بزرگي است كه به دليل توجه به جزیيات ماندگار شده و تحليل‌گر حادثه عاشورا با مراجعه به روايت‌هاي به جا مانده مي‌تواند استنباط درستي ارايه دهد. نويسندگان امروز نيز نقش روايان ماجرا را دارند، آن‌ها بايد به شرح تمام زوايا بپردازند. زيرا آيندگان براساس اطلاعات به جاي مانده درباره تاريخ كشور خود قضاوت مي‌كنند و كاستي در اين حوزه سوال‌هاي بسياري را بي‌پاسخ مي‌گذارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط