سه‌شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۳
روایت روز 22 بهمن 1357 در «وقتی همه بیدار بودند»

«وقتی همه بیدار بودند» عنوان كتاب ديگري از مجموعه در دست انتشار «روز‌هاي انقلاب» در حوزه هنري است. فاطمه قشمي در اين اثر روز تاريخي 22 بهمن ماه سال 1357 را در قالب داستان روايت مي‌كند و سوره مهر عهده‌دار چاپ اين اثر است.-

 قشمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره «وقتی همه بیدار بودند» توضيح داد: ماجراي این داستان مربوط به زندگي دختري نوجوان به نام سپیده است. او به همراه مادربزرگش برای پيدا كردن مادرش كه چهارده سال پيش از پدرش جدا شده است به تهران مي‌آيد.

وی ادامه داد: مادر سپیده از فعالان انقلابی و پدرش جزو نیروهای ساواک است. پیروزی انقلاب در اين داستان بهانه‌ای می‌شود تا سپیده مادرش را در میان کسانی که علیه رژیم پهلوی به خیابان‌ها آمده‌اند، جست‌وجو کند.

«وقتی همه بیدار بودند» داستاني از روز 22 بهمن ماه سال 1357 است. قشمي براي نگارش كتاب با منابع متعددي روبه‌رو بوده و درباه آن گفت: وقتی تحقيق داستان را شروع کردم گمان نمي‌كردم با حجم انبوهی از اطلاعات مواجه شود. حجم منابع باعث شد تا در ابتدا اثر را براساس تمام اطلاعات آن روز بنويسم، اما پس از بازخواني نظرم تغيير كرد زیرا روایت فقط مستند و تاریخی باعث خسته شدن مخاطب نوجوان مي‌شود. به همین دلیل برخی حوادث را که به نظرم جذابیت بیشتری براي مخاطب نوجوان داشتند در ماجرا‌هاي كتاب پررنگ كردم.

وي درباره اتفاق‌های مهمی که در ماجرای داستان به آن‌ها اشاره دارد، افزود: پیوستن ارتش به مردم و شکسته‌شدن اعلام حکومت نظامی با اعلامیه امام خمینی (ره) برخی مسایل مهم در متن کتابند.

قشمی درباره انتخاب عنوان «وقتی همه بیدار بودند» برای اثرش گفت: این عنوان به دیالوگی در متن باز می‌گردد. زمانی که یکی از شخصیت‌های داستان به نام امیر به سپیده می‌گوید«وقتی آدم‌ها به دنبال گمشده خود هستند نمی‌خوابند ما هم به دنبال یافتن حقیقت بیدار ماندیم و قیام کردیم.»
 
«وقتی همه بیدار بودند» در 100 صفحه برای انتشار به حوزه هنری سپرده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط