«مبانی و اصول برنامهریزی شهری» و «مبانی و اصول برنامهریزی توسعه منطقهای» عناوین آثاریاند که غلامرضا لطیفی تالیف آنها را به تازگی به پایان رسانده است. این آثار تئوریهای برنامهریزی شهری و منطقهای را با تاکید بر دستاوردهای جدید بیان میکنند.-
وی مفهوم شهر، تئوریهایی که در زمینه برنامهریزی شهری باید لحاظ شوند، ویژگیهایی که در زمینه رشد و توسعه شهری در ایران و جهان مطرحاند از عناصر تشکیل دهنده ساختار کتاب دانست.
این نویسنده تاکید بر دیدگاههای نظری، تبیین مفهوم شهر و ویژگیهای شهر و شهرسازی را از رسالتهای کتاب «مبانی و اصول برنامهریزی شهری» یاد کرد و گفت: قرار است انتشارات علمی این کتاب را به زودی به چاپ رساند.
مدرس دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه گفت: کتاب «مبانی و اصول برنامهریزی توسعه منطقهای» که از سوی همین نشر در آستانه چاپ قرار دارد، درباره معانی برنامهریزی، برنامهریزی منطقهای، دیدگاهها و نظریههایی که در توسعه کاربردی و منطقهای به ویژه آمایش سرزمین در ایران و جهان مطرحاند، نوشته شده است.
لطیفی رویکرد علمی و آموزشی را از شاخصههای این اثر پژوهشی دانست و در مقایسه دو کتاب یاد شده گفت: مباحث برنامهریزی منطقهای از یک بعد وسیعتر و از بعدی دیگر با محدودیتهای بیشتری مواجه است. وسعت آن نیز به دلیل مباحث فرامنطقهای و دربرداشتن چند کشور است و محدودیتش به دلیل موضوعاتی است که نمیتوان به کل این مناطق و برنامهریزی در سطحی کلان مانند منطقه تعمیم داد.
وی که دکترای شهرسازی دارد در پایان افزود: کتاب «مبانی و اصول برنامهریزی توسعه منطقهای» مباحث جدیدی را برای دانشجویان کارشناسی در عرصه مدیریت و برنامهریزی شهری دربردارد.
«مديريت شهری»، «مباحث عمومي شهرسازي»، «مباني نظام برنامهريزي ايران» و «مبانی برنامهریزی و سیاست اجتماع» از تالیفات غلامرضا لطیفی است.
نظر شما