سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۴
مايكل جكسون با «تفکر سیستمی» به کتابفروشی‌ها آمد

«تفکر سیستمی؛ کل‌گرایی خلاق برای مدیران» اثر مايكل جكسون با ترجمه تقی ناصرشریعتی منتشر شد.-

تقی ناصرشریعتی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره ویژگی‌های کتاب «تفکر سیستمی» و دلایل انتخاب این اثر برای ترجمه اظهار کرد: مایکل جکسون، نویسنده این کتاب، حدود 30 سال سابقه تدریس و مشاوره در امور مرتبط با سیستم‌ها را دارد و در موسسات و شرکت‌های مطرحی فعالیت کرده است. وی در این کتاب سیر تحولات نگرش سیستمی را در حوزه مدیریت از زمان پیدایش تفکر سیستمی، یعنی دهه 40 میلادی، تشریح و آخرین یافته‌ها و تجربیات در این حوزه را به مخاطب معرفی می‌کند.

وی افزود: در این کتاب مکتب‌های مختلف این حوزه معرفی می‌شوند؛ برای مثال نویسنده تفکر سخت‌سیستمی و نرم‌سیستمی را به عنوان نمونه‌ای از این مکاتب معرفی مي‌كند و کاربرد هر کدام از آن‌ها را در مسایل مختلف شرح می‌دهد. همچنین اغلب اصطلاحات مکاتب مختلف تفکر سیستمی در این کتاب تشریح مي‌شود و دیدی وسیع درباره موضوع به مخاطب می‌دهد.

مترجم کتاب «بازآفرینی سازمان» افزود: علاوه بر معرفی هر یک از روش‌های تفکر سیستمی در این کتاب، نقدهای نویسنده درباره موضوعات آورده شده است. نویسنده، نقاط قوت و ضعف هر سیستم را بیان ‌کرده و مشخص می‌کند که در هر موقعیت باید از کدام روش استفاده کرد.

خلاقیت مدیر و اکتفا نکردن به یک روش برای حل مساله، از موضوعات دیگری بود که به گفته ناصرشریعتی در این کتاب بر آن‌ها تاکید شده و تجمیع مکاتب و نظریه‌های مختلف، به مخاطب در درک بهتر این مسایل کمک می‌کند.

کارشناس ارشد جامعه‌شناسی و علوم سیستم‌ها درباره ویژگی‌های دیگر این اثر گفت: در این کتاب به مفاهیم مختلف فلسفی و جامعه‌شناسی و تفکر سیستمی اشاره شده است و در ترجمه کتاب هم تلاش شده اصطلاحات متناسبی برای این مفاهیم متنوع وضع شود. به دلیل این تنوع، نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب، برای برخی از اصطلاحات، معادل‌های جدیدی ابداع کرده و من نیز در ترجمه کتاب با الهام از روش نویسنده، معادل‌های جدیدی آورده‌ام.

وی افزود: دانشجویان و استادان رشته‌های مدیریت که اغلب باید با تفکر سیستمی آشنا شوند، استادان و دانشجویان ارشد جامعه‌شناسی و از همه مهم‌تر، مشاوران مدیریتی سازمان‌ها مخاطبان اصلی این کتابند.

زبان سیستمی، تفکر سیستمی کاربردی، خلاقیت و سیستم‌ها، تفکر سخت‌سیستمی، پویاشناسی سیستم‌ها، سایبرنتیک سازمانی، نظریه پیچیدگی، برنامه‌ریزی تعاملی، روش‌شناسی تفکر نرم‌سیستمی، فهم انتقادی سیستم‌ها، همپارچگی تیمی، مداخله سیستمی جامع و عمل انتقادی سیستمی، برخی از مباحثی هستند که در این کتاب به آن‌ها پرداخته شده است.

تقی ناصرشریعتی کتاب «تفکر سیستمی؛ کل‌گرایی خلاق برای مدیران» اثر مایکل جکسون را  به فارسی ترجمه کرده و انتشارات «سازمان مدیریت صنعتی» این کتاب 444 صفحه‌ای را با شمارگان هزار و 500 نسخه و به بهای 15 هزار تومان راهی کتابفروشی‌ها کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها