دوشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۷
وضعیت حق افشای اثر بعد از واگذاری آن به ناشر بررسی شد

سی‌و‌دومین جلسه شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر یکشنبه (17 دی) در دفتر این شورا برگزار شد. در این جلسه وضعیت حق افشای اثر بعد از واگذاری حق انتشار اثر توسط مولف یا پدیدآوردنده اثر به ناشر بررسی شد.-

سيدعباس حسيني‌نيك، با بیان این مطلب به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: سی‌و‌دومین جلسه شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر با حضور نمایندگانی از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتحادیه ناشران و تشکل‌های نشر، انجمن نرم‌افزارهای رایانه‌ای، مولفان و مترجمان برگزار شد.

رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر ادامه داد: در این جلسه حق افشای اثر که یکی از حقوق معنوی پدیدآورنده اثر محسوب می‌شود، به صورت تخصصی بررسی شد.

وی حق افشای اثر را با این عنوان که پدیدآورنده اثر تنها کسی است که حق دارد درباره اصل انتشار اثر، زمان، مکان و نحوه انتشار اثرش تصمیم‌گیری کند، گفت: این حق نیز مانند سایر حقوق معنوی پدیدآورنده اثر قابل واگذاری و نقل و انتقال نیست بلکه دایمی است.

حسيني‌نيك در ادامه سخنانش گفت: اعضای شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر در این جلسه در ارتباط با موضوع مذکور با آن‌چه که در لایحه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و لایحه کمیسیون اصلی هیات دولت وجود دارد، اتفاق‌نظر داشتند اما این اعضا در جلسه مذکور موضوعی را مطرح کردند که در این دو لایحه مغفول مانده و آن هم، وضعیت حق افشای اثر بعد از واگذاری حق انتشار اثر توسط مولف یا پدیدآورنده اثر به ناشر است.

وی توضیح داد: در سی‌و‌دومین جلسه شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر درباره این موضوع بحث شد که آیا مولف یا پدیدآورنده اثر می‌تواند پس از بسته شدن قرارداد انتشار اثر با ناشر، حق افشای اثر کند یا نه؟ یعنی آیا مولف یا پدیدآورنده اثر بعد از انعقاد قرارداد انتشار اثر با ناشر، به دلیل این‌که از پیدایش اثرش راضی نیست یا شرایط بیرونی اجتماعی، سیاسی یا علمی جامعه او را از انتشار اثرش منصرف کرده‌اند، می‌تواند قرارداد انتشار اثرش را لغو کند یا به تعویق بیندازد؟

رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر بیان کرد: در این جلسه نظر اعضای شورا این بود که حق افشای اثر برای پدیدآورنده مسلم است اما چنان‌چه مولف یا پدیدآورنده اثر پس از انعقاد قرارداد انتشار اثرش با ناشر، بخواهد این قرارداد را لغو یا به تعویق اندازد، باید خسارت مادی ناشر را بپردازد. میزان این خسارت چنان‌چه در قرارداد نباشد، از طریق داوری یا دادگاه برآورد می‌شود.

حسيني‌نيك در ادامه سخنانش گفت: این موضوع پس از سه ساعت بحث کارشناسی میان اعضای شرکت‌کننده در سی‌و‌دومین جلسه شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر به تصویب رسید.

وی افزود: همچنین در این جلسه مصوب شد برای این‌که در استفاده از حق افشای اثر سوء‌استفاده صورت نگیرد، لازم است بر اساس قرارداد عمل شود در غیر این‌صورت دادگاه به این موضوع رسیدگی می‌‌کند.

رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر در پایان از برگزاری سی‌وسومین جلسه شورای حمایت از حقوق تالیف و نشر خبر داد و گفت: این جلسه حدود دو هفته دیگر با هدف بررسی سایر حقوق معنوی مولف یا پدیدآورنده اثر در دفتر شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر واقع در خیابان کریمخان، پلاک 43، طبقه اول شرقی برپا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط