يوسفينيا در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: رايزنان فرهنگي ايران در كشورهاي اسلامي، آسيايي و اروپايي ميتوانند با شناخت، ارتباط و اطلاع از وضعيت ناشران كشورهاي ديگر و آثار ترجمه شده جديد علوم انساني از سوي ناشران كشورهاي ديگر اين بخش را بيش از پيش تقويت كنند.
كارشناس بخش منابع لاتين كتابخانه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه كتابخانه مجلس شوراي اسلامي در شرايط تحريم هم ميتوانند منابع لاتين خود را در بخش بينالملل تقويت كند، اظهار كرد: اين كتابخانه از طريق موسسه كارگزاران كتاب بينالملل، اعضاي كميسيونهاي گوناگون مجلس شوراي اسلامي كتابهاي بخش بينالملل را تهيه ميكند.
كارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسي با بيان اينكه رايزنان فرهنگي كشورهاي گوناگون ميتوانند گزينه بسيار مناسبي براي تقويت بخش بينالملل باشند، اظهار كرد: اعضاي كميسيونهاي گوناگون مجلس شوراي اسلامي هم ميتوانند كتابهاي لاتين اهدايي خود در كشورهاي خارجي را به اين بخش بسپارند.
يوسفينيا با تاكيد بر اهداي كتاب به كتابخانه مجلس شوراي اسلامي از طريق اعضاي كميسيونهاي گوناگون مجلس اظهار كرد: بهتر است اعضاي كميسيونهاي مجلس كتابهاي اهدايي خود در سفرهاي خارجي را به جاي آرشيو شخصي در اختيار كتابخانه قرار دهند تا ماندگاري و دسترسي عمومي به اين آثار مكتوب، افزايش يابد.
وي اظهار كرد: سركشي به كميسيونهاي گوناگون مجلس شوراي اسلامي و اطلاع از آخرين كتابهاي لاتيني كه در اين سفرها همراه اعضاي كميسيون به ايران آورده شده از برنامههاي مداوم من است.
كارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسي همچنين اظهار كرد: ارتباط بيشتر كتابخانه مجلس با كتابخانههاي ملي، مجلس، ناشران و همچنين مراكز مطالعات ايرانشاسي در كشورهاي آسيايي و اروپايي كه داراي كرسيهاي ايرانشاسي هستند، ميتواند در فهرست ارتباطهاي مكاتبهاي و رايزني فرهنگي قرار بگيرد.
يوسفينيا گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات با همكاري كتابخانههاي مهمي مانند كتابخانه مجلس و ملي ميتواند در ارتباط موثر با ناشران كشورهاي گوناگون و تهيه منابع لاتين بخش بينالملل كتابخانه مجلس گامهاي موثري بردارد.
وي بودجه، تعامل و ارتباط با بخشهاي فرهنگي كشورهاي گوناگون از طريق مكاتبه و رايزني فرهنگي را مهم توصيف كرد و اظهار كرد: با توجه به كمبود بودجه فرهنگي اميدوارم روند دسترسي به منابع لاتين و ارزنده بهروز كاهش نيابد.
كارشناس ارشد علم اطلاعات و دانششناسي با اشاره به اينكه ميتوان خريد كتاب در بخش لاتين را از نظر تعداد كاهش داد، اظهار كرد: تلاش ميكنيم كتابها را گزيدهتر انتخاب كنيم اما كيفيت و نياز مخاطبان را نبايد فداي كمبود بودجه كنيم.
يوسفينيا درباره بخش بينالملل كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: بخش بينالملل كتابخانه مجلس با در اختيار داشتن چند صد هزار عنوان كتاب لاتين در حوزههاي متفاوت علوم انساني قابل استفاده است.
وي ادامه داد: بخش بينالملل كتابخانه مجلس در حوزههاي گوناگون علوم انساني مانند روانشناسي، حقوق، تاريخ، سياست، جامعهشناسي و مديريت داراي منابع لاتين و ترجمه است و همچنين بخش اسلامشناسي، ايرانشناسي پرباري دارد اما بخش كتابهاي حقوق، تاريخ و سياست شاخصترند.
جمعه ۲۲ دی ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
نظر شما